Ünnepi készülődés kevesebb cipekedéssel

A Húsvéthoz számtalan hagyomány és népszokás kapcsolódik. Ilyenkor biztosan majdnem minden magyar háztartásban sonka, tojás, illetve húsvéti kalács is kerül az asztalra. Mivel ez az ünnep a locsolkodásról is szól, így lányok és hölgyek joggal remélhetik, hogy megmentik őket az elhervadástól. Egy dologról, a cipekedésről azonban nem kell szólnia ennek az ünnepnek.  

Természetes, hogy a húsvéti menü elkészítéséhez, így a vendégváráshoz szükséges élelmiszereket és hozzávalókat meg kell vásárolni a boltokban, vagy a piacokon. A frissítők fogyasztása miatt viszont már nem kell nehéz terheket cipelniük a magyaroknak. „Mindez a SodaStream szénsavasító készülékeinek köszönhető, amelyekkel kényelmesen, bármikor készíthetünk magunknak ízletes és buborékos frissítőket” – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere. 

Hozzátette: a Húsvét hosszúhétvégének számít, éppen ezért ilyenkor érthető módon sokan több napra, akár egy hétre elegendő ásványvíz, vagy víz fogyasztásával számolnak. Ez nem kevés mennyiség, ha a boltból kell hazacipelni, de akkor sem, ha esetleg autóval kell megtenni a bolt és az otthon közötti távolságot. Utóbbi esetében a nagyobb üzemanyag-fogyasztással fizethetjük meg az ásványvizes palackok cipelésének árát. 

A SodaStream szénsavasvíz készítő gép egy CO2-patron segítségével működik, amelyet az ország bármely pontján, az erre kijelölt értékesítési ponton egyszerűen újra lehet cserélni. A gép a csapvíz szénsavasítását egy újra felhasználható, BPA-mentes, szénsavasító palackban végzi el. „Ennek a palacknak kiemelt jelentősége van a környezetvédelem szempontjából, egyetlen ilyen szénsavasító palackkal ugyanis több ezer eldobható műanyag palacktól kímélhetjük meg a Földet” – hívta fel a figyelmet a SodaStream termékmenedzsere. 

A műanyagszennyezés megállítására pedig égető szükség lenne. A ScienceDaily-ben tavaly publikált, az Aucklandi Egyetem által készített kutatás szerint Új-Zéland legnagyobb városában évente 74 millió tonnányi mikroműanyag kerül a levegőbe. Ez több mint hárommillió műanyagpalackkal egyenértékű mennyiség. Az 1,4 millió lakossal rendelkező metropolisz tehát jól példázza, mennyi mikroműanyag juthat a levegőbe egy nagyobb városban. 

A húsvéti ünnepeknek tehát nem kell a cipekedésről szólnia. Sőt, a készülődés kifejezetten környezetbarát is lehet, amire nagy szükség lenne manapság, hiszen egyetlen egy Föld van, amelynek megóvása közös felelősségünk! 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.