Diabetikus képviselőfánk

Nem csak azért hoztuk ma ezt a receptet, hogy a kalóriákkal spóroljunk, hanem azért is, mert sokan érintettek a cukorbetegség valamely formájában és ünnepi alkalmakkor is szeretnénk kedvezni nekik. A recept egyszerű és nagyon finom, érdemes kipróbálni, nem is bonyolult.

Hozzávalók

Tészta

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg vaj
  • 50 ml víz
  • 50 ml tej
  • 3 db egész tojás
  • 1 cs zéró vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Krém

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • és a kedvenc édesítőtök

Hab

  • 1 dl tejszín
  • és a kedvenc édesítőtök

Elkészítés

A vizet a tejet és a vajat feltesszük forralni. Ha felforrt belerakjuk a teljes kiőrlésű lisztet és addig főzzük, míg kezd az edény falán leragadni. Majd öntsük egy műanyag keverőtálban és kicsit kihűtjük és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Olyan állagot kell kapnunk mint egy jó sűrű nokedli tészta.

Ezután habzsákba töltjük és diónál kicsit nagyobb halmokat nyomunk ki sütőpapírra. Jól meg spricceljük vízzel és 220 fokos sütőben először 20 percig sütjük majd levesszük a sütő hőmérsékletét 150 fokra és további 15 percig szállítjuk. A sütő ajtót ne nyissuk ki!! Ha készen van, megszurkáljuk a tetejét hegyes késsel hogy a gőz távozni tudjon. Ha kihűltek, recés késsel levágjuk a kalapját.

A krémmhez tojások sárgáját a pudingporral a tejjel és a kedvenc édesítőnkel felfőzzük majd folpackkal letakarva kicsit kihűtjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd állag kiegyenlítés után óvatosan belekeverjük a pudingba. A tejszínt az édesítővel szintén kemény habbá verjük. Először a sárga krémmel töltjük meg a tésztánkat, majd a tetejére ráhalmozzuk a tejszínhabot és végül visszahelyezzük rá a kalapot. Tipp: Zero vaníliás cukrot ledarálva kávédarálóban kiváló diszítés a tetejére.

László Sipos receptje

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.