Vasárnapi reggeli kényeztetés: Fűszeres avokádókrém

Szeretünk variálni vasárnap reggelente, kicsit kitekinteni más nemzetek konyhájára. Ez a recept nem csak különleges ízvilágú, de egészséges is! Ráadásul a kicsiket is bátran bevonhatjuk az elkészítésébe, így egyúttal izgalmas közös program is lesz, nálunk bevált.

Hozzávalók (4 főre):

  • 4 db avokádó
  • fél lime leve
  • fél lilahagyma
  • két gerezd fokhagyma
  • fűszerek: só, bors, chili, ízlés szerint
  • 8-10 szelet pirítós

Elkészítés:

  1. Az avokádókat vágjuk félbe, fordítsuk ki a húsát, tegyük egy edénybe és törjük össze villával.
  2. A lilahagymát apróra kockázzuk, keverjük az avokádóhoz
  3. Nyomjuk bele a fél lime levét és fokhagymanyomóval a fokhagyma gerezdeket is.
  4. Ízesítsük fűszerekkel ízlés szerint.
  5. Pirítóssal tálaljuk.

Tipp: ha nem akarunk beletenni lilahagymát és fokhagymát, akkor még egyszerűbb, illetve gyorsabb az elkészítés, ha az avokádót egyenesen a pirítósra kaparjuk a héjából, a tetejére préselünk egy kis lime levet, és megborsozzuk, megsózzuk.