Write Her Future – A nők részvétele az oktatásban mindannyiunk jövője

2018-ban Franciaországban egymillió nő volt írástudatlan. Jelenleg Japánban a technológiai ágazatban dolgozó mérnökök közül csak minden ötödik nő. Németországban a nők több mint fele olyan állásra jelentkezik, amelyre túlképzettnek számít.

Szerte a világon a nők a tanulás legkorábbi szakaszaitól kezdve egészen a munkaerőpiacra történő belépésükig számos olyan nehézséggel kénytelenek megküzdeni, amelyek megakadályozzák őket abban, hogy a bennük rejlő teljes potenciált kiaknázzák. Az UNESCO szerint az oktatás nem csupán alapvető jog, hanem olyan gazdasági, társadalmi és politikai változást hozó erő, amely igazságosabb, virágzóbb és befogadóbb világot hozhat létre.

Szeptember 8. – Az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napja

Ebből az alkalomból a Lancôme megerősíti elkötelezettségét a nők szerepének az oktatás fejlesztése révén történő erősítése és az egyenlőtlenségek elleni küzdelem iránt.

A Lancôme a 2017. óta a Write Her Future (Írjuk együtt a jövőt) nevű, nőknek szóló oktatási programon keresztül elkötelezetten kiáll amellett, hogy minden nő a saját sorsának kovácsa lehessen. A program célja, hogy segítse a nők gazdasági függetlenségének és vezetői képességének előmozdítását.

A program egyesíti a Lancôme nemzetközi jelenlétéből és jelentős helyi beágyazottságából eredő erőket. Ez a kétszeresen előnyös pozíció lehetővé teszi, hogy a program az egyes országok sajátos kulturális problémáira reagáljon és a helyszíni tapasztalatoknak leginkább megfelelő intézkedéseket hozzon. A 4 évvel ezelőtt a CARE Internationallel – a humanitárius szektor egyik legnagyobb hálózatával – partnerségben indított szerepvállalása keretében a Lancôme először vett részt az írástudatlanság felszámolására irányuló programokban, kezdetben Guatemalában, Thaiföldön és Marokkóban. 

Fotó: Edward Cisneros / unsplash.com

Az évek során a program további helyi civil szervezetekkel bővült, és ez rávilágított arra, hogy milyen sokféle egyenlőtlenséggel szembesülnek a nők világszerte. 2021 óta a program ösztöndíjakat is biztosít – ez nélkülözhetetlen eszköz az oktatási egyenlőség előmozdításában az olyan országokban, mint például az Egyesült Államok –, valamint Görögországban és Kanadában mentorálást nyújt annak érdekében, hogy segítsen a fiatal nőknek megszerezni a vállalkozásuk elindításához szükséges készségeket. 

A jelenleg mintegy 20 országban és régióban más helyi civil szervezetekkel közösen menedzselt Write Her Future program közel 75 000 nőnek nyújtott segítséget. A Lancôme úgy kívánja növelni a program hatását, hogy 2022 végéig megduplázza ezt a célt. Nemzetközi márkanagykövetei, köztük Isabella Rossellini és Penelope Cruz felbecsülhetetlen támogatásával a Lancôme nap mint nap egy kicsit többet tesz azért, hogy pozitív hatást gyakoroljon a nők életére szerte a világon.  

Fotó: Becca Tapert / unsplash.com

„Nagy örömünkre szolgál, hogy folytathatjuk az együttműködést a CARE International szervezettel, a világ egyik vezető civil szervezetével az oktatás területén, Ezek az új programok Togóban, Peruban és Indiában a 4 évvel ezelőtt megkezdett munka folytatását jelentik. Emellett a Write Her Future programot további új országokra is kiterjesztjük, köztük Hollandiára, Izraelre és Dél-Afrikára, hogy csak néhányat említsünk közülük. 2017 óta csaknem 3,5 millió eurót adományoztunk civil partnereinknek az írástudás ügyének előmozdítására és a nők helyzetének oktatáson keresztüli megerősítése támogatására. 2025-re közel 300 000 nő részesül majd a Write Her Future program előnyeiből. A Lancôme-nál mindannyian nagy lelkesedéssel támogatjuk ezt az ügyet, amely megtestesíti legfontosabb értékeinket, az adakozás és a nagylelkűség örömét, és segít a nőknek abban, hogy saját sorsuk kovácsai lehessenek.” – Françoise Lehmann, a Lancôme nemzetközi igazgatója

“A nőknek megvan az erejük ahhoz, hogy megváltoztassák a világot, mi pedig elég erősek vagyunk ahhoz, hogy segítsünk nekik! Köszönjük Lancôme!”  Emanuela Croce, a CARE France társ-vezérigazgatója

A CARE International civil szervezet

Az 1945-ben alapított CARE International vezető humanitárius szervezet, amely a globális szegénység ellen küzd és életmentő segítséget nyújt vészhelyzetekben. A világ több mint 100 országában a CARE kiemelt figyelmet fordít a szegény lányokkal és nőkkel való együttműködésre, akik a megfelelő erőforrásokkal felvértezve képesek lehetnek egész családokat és egész közösségeket kiemelni a szegénységből.

A Lancôme

Az 1935-ben Armand Petitjean parfümkészítő által alapított Lancôme ma vezető szerepet tölt be a szépségápolási márkák közt és több mint 163 országban van jelen. Az évek során a Lancôme a nőiesség minden típusát megjelenítő parfümök, sminkek és bőrápolási termékek szinonimájává vált. A találékonyság és a tudományos szigor között egyensúlyozva folyamatosan megújuló innovációs törekvéseivel Armand Petitjean megtalálta a nők különlegessége és szabadságvágya kifejezésének tökéletes formáit A Lancôme 85 éven át hű maradt a boldogságot és a gondoskodást középpontba helyező identitásához, ehhez a ragyogó és gáláns filozófiához, amely a kezdetektől fogva megtestesíti alkotójának úttörő vízióit és szellemiségét.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.