7 lépés, hogy boldogabb legyél

Nem minden napunk vidám, nem minden napunk egyszerű, így a hét elejére gondoltam, hogy leírok nektek 7 olyan egyszerű pontot, amit a boldog emberek gyakrabban csinálnak.

1. Kockázatot vállalunk, avagy nem várunk arra, hogy majd magától az ölünkbe hullik a boldogság vagy a siker, hanem igenis teszünk érte, te is keljél fel, állj ki magadért, lépjél ki belőle, vállald be és meglátod, hogy hamarabb megérkezik a jutalom, mintsem gondolnád.

2. Elengedjük a múltban történt rossz dolgokat, igyekszünk inkább leckének felfogni, hiszen a jelenben lévő időnkkel a jövőnket tudjuk építeni. Kár lenne elvesztegetni ezeket a perceket a megmásíthatatlan dolgokra.

3. Mindennap megajándékozzuk magunkat egy kis magunkra szánt idővel, csak egy klassz helyen eltöltött ebéd, vagy pár perces séta, egy kedvenc dal meghallgatása, ami lehet csak 5 perc, de felfrissülve tudjuk folytatni a napi rutinunkat.

4. Minden hónapban tartunk egy idegen kultúrára épülő estét. Nem kell egyből hatalmas költségekbe kerülő utazásokra gondolni, elég egy könyvtárból kivett könyv és egy forró fürdő, ami után nyitunk egy perselyt egy hőn áhított úticéllal, vagy egy barátokkal közösen elkészített új ízvilággal tűzdelt vacsora, vagy egy már megjárt kontinens fotóinak átlapozása.

5. Nem fektetünk nagy hangsúlyt a rossz napokra, hiszen mindenki összefogkrémezte a felsőjét reggeli fogmosás közben, vagy borult az ölünkbe a kávé a reggeli dugóban, vagy várt minket egy halom megválaszolandó email a virtuális fiókunkban. Meg kell tanulni kontroll alatt tartani ezeket az apró, ámde igen sok esetben bosszús pillanatokat és a pozitív gondolatokra összpontosítani. Nem egyszerű, de kiért tegyük meg ezt, ha nem magunkért?

6. Ha már a kis dolgoknál tartunk, mi boldog emberek igyekszünk mindent megköszönni, legyen akár csak egy kedves gesztus a reggeli sorbanállás közben, egy mosoly, miközben a kávénkra várunk, egy apróság, amit elvégzett egyik munkatársunk. Higgyétek el, rengeteg lehetőségünk van ennek a pontnak a megélésére és saját tapasztalat, hogy egy olyan folyamatot indít el, amire nem is számítottunk volna. Egy próbát megér, nem? 🙂

7. Ebben a posztban az utolsó és egyben a kedvenc pontom, az az, hogy nem hasonlítjuk magunkat másokhoz, hiszen nem tudhatjuk, milyen áron kapta meg az a bizonyos másik azt az autót, házat, munkát. Tulajdonképpen teljesen mindegy, az Ő élete nem a mi életünk, nekünk a saját életünkkel és fejlődésünkkel kell foglalkozni és ha ez sikerül, akkor utána a saját sikereinkkel.

Marek Zoli

Egy ember a tömegből, aki talán jobban odafigyel a körülötte lévő világra és a benne lévő emberekre. Lehet csak plusz egy alkalommal állok meg a többi emberhez képest ebben a rohanó világban, hogy kiélvezzem az aktuális évszak illatát, de ezt mindig megteszem. Átlagos pasi, aki éli mindennapjait, miközben igyekszik egyszerre több ember életét élni, helytállni, mint friss apuka, büszkén viselni múltját, megélni a pillanatokat és összerakni a saját és a családja jövőjét.