A Királynő és Fülöp herceg szerelmi története

womagic_II. Erzsébet

Talán az egyik legszebb szerelmi történet II. Erzsébet és Fülöp herceg nevéhez fűződik. A pár 1947 óta él házasságban, kapcsolatuk az 1930-as években kezdődőtt és átível 70 évet! 

womagic_II. Erzsébet
Erszébet királynő és Fülöp herceg nagyon fiatalon ismerték meg egymást
womagic_II. Erzsébet
Fülöp abban az időben Görögország hercege volt

A királynő 13 éves volt amikor 1939. nyarán megpillantotta Fülöp herceget.  Akkoriban Fülöp Görögország hercege címet viselte és 5 évvel idősebb volt mint Erzsébet.

Erzsébet unokatestvére, Margaret Rhodes szerint valóban szerelem volt első látásra.

Ezt megelőzően volt egy rövid találkozójuk Marina hercegnő és György herceg eskövőjén 1934-ben, amikor Erzsébet még csak 8 éves volt.

Néhány évvel későb került sor következő  találkozásukra, amikor során Fülöp herceg a királyi flottánál kezdett karriert és VI. György király jachtján volt hivatalos vacsorára. Marion Crawford, Erzsébet nevelőnője írta hogy Fülöp „vikinges” külseje,  jó megjelenése, szőke haja és kék szeme teljesen zavarba hozta a fiatal hercegnőt amikor résztvettek a közös családi vacsorán.

womagic_II. Erzsébet
A nevelőnője szerint a hercegnő mindig elpirult a herceg jelenlétében

Erzséber rajongását a jövendőbeli férje iránt Louis Mountbatten, Erzsébet édesapjának egyik tanácsadója is észrevette, feljegyzéseiben azt írta, hogy a találkozó nagy siker volt. Ezután Erzsébet és Fülöp levelezésbe kezdtek és 1946-ban Fülöp megkérte Erzsébet kezét VI. György királytól.

womagic_II. Erszébet
Fülöp herceg és Erzsébet királynő kevéssel az 1947-es házasságkötésük előtt

A király beleegyezését adta, de kérte hogy a hivatalos bejelentéssel várjanak amíg Erzsébet betölti a 21. életévét a következő áprilisban. A beszámolók szerint a király és királynő vonakodtak a házasságtól mivel Erzsébet túl fiatal volt.

womagic_II. Erzsébet
Fülöp herceg lemondott görög és dán királyi címeiről. A pár 1947. november 20-án esküdött meg.

Fülöp lemondott a görög és dán királyi címeiről hogy elvehesse Erzsébetet, mivel abban az időben félő volt hogy dán nemzetisége miatt német rokoni kapcsolatokkal is rendelkezhet.

A pár a Westminster apátságban fogadott örök hűséget 1947. november 20-án.

73 évvel később még mindig egymás mellett állnak ezen a gyönyörű fotón, amely Fülöp 99. születésnapján készült.

Forrás: ok.co.uk
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.