Az Oppenheimer lesz a nagy sztárrendező visszatérése

Nem akciófilm, nem sci-fi, egy árva szuperhős sem menti meg benne a világot, nem is tortadobálós vígjáték, mégis bombasiker lesz. Ezt mondják Christopher Nolan új munkájáról, az Oppenheimerről, amely az atombomba atyjának sikerekben gazdag, mégis ellentmondásokkal teli életét meséli el.

Ez lesz Nolan első életrajzi filmje, tele sztárokkal, a sikerre mégis az ő neve az igazi garancia. Azon ritka rendezők közé tartozik, akik egyszerre képesek kritikai és közönségsikert aratni, bizonyítja ezt a Batman-trilógia, az Eredet, a Csillagok között és a Dunkirk. A Tenet is szerepelhetne a felsorolásban, ám ez a film megbukott, de nem a rendező hibájából.

A Tenet végzetét az okozta, hogy a tervezett bemutató környékén tört ki a világjárvány, ezért a Warner Bros. stúdió hosszas toporgás után úgy döntött, hogy a mozipremierrel egy időben stremingszolgáltatón is megjelenteti. Ezen Nolan úgy megsértődött, hogy két évtized után otthagyta a Warner Bros.-t, pedig minden sikere a céghez kötődött. Hosszú listát állított össze a többi stúdió számára, mik az új szerződés feltételei. El is kezdtek vele tárgyalni, a Universal viszont egyedi ajánlattal állt elő, így az Oppenheimer immár a Universal égisze alatt készült, és nyilván nem az utolsó Nolan-opusz lesz náluk.

Oppenheimer – hazai bemutató: 2023. július 20.

Forrás: UIP
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.