Egypercesnovella-író pályázat

Egypercesnovella-író pályázatot hirdet az Egis Gyógyszergyár Zrt. és az Örkény István Színház a vállalat alapításának 110. és Örkény István születésének 111. évfordulója alkalmából.

Pályázni olyan, legfeljebb 110 szavas alkotásokkal lehet, amelyek az örkényi, groteszk, ironikus világlátás szellemében beszélnek mindennapjaink abszurditásáról, lehetőleg – de nem kötelező jelleggel – az egészség témájához kapcsolódva.

Egy szerző legfeljebb két pályamunkával jelentkezhet. A pályázatból kizárásra kerülnek azon pályaművek, amelyek más pályázaton szerepeltek vagy szerzői jogot sértenek. A pályázat jeligés; a jeligével ellátott pályamunkákat a palyazat@orkenyszinhaz.hu e-mail címre, július 31-ig várják. A jelige feloldását postai úton az Örkény István Színház címére kell beküldeni. 

Az eredményhirdetésre ősszel kerül sor. A díjátadóról szóló beszámolót és a díjazottak nevét az Örkény Színház, illetve az Egis gyógyszergyár honlapján és közösségimédia-felületein teszik közzé. 

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat az Örkény Színház színészei felolvassák, az ebből készült videósorozat pedig a szervezők közösségimédia-csatornáin tekinthető meg. A díjazott alkotók két személyre szóló színházbérletet nyerhetnek az Örkény Színház 2023/24-es évadára.

Örkény Istvánt, a Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas magyar írót egyperces novellái tették a groteszk meghatározó művelőjévé magyar és világirodalmi szinten egyaránt. Műfajteremtő alkotásainak első darabjai abban az időben születtek, amikor az eredetileg gyógyszerész-vegyészmérnök végzettségű Örkényt az 1956-os forradalom után hallgatásra ítélték, és az Egyesült Gyógyszer- és Tápszergyárban dolgozott.

Forrás: mti
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.