SzandálszezON – Hogyan gondoskodjunk lábunk szépségéről?

A nyár közeledtével lassan elérkezik az idő, amikor lábaink már börtönnek érzik zárt cipőinket, ahogy az idő egyre melegszik, alig várják, hogy kiszabadulhassanak fogságukból. Ahhoz, hogy cipőnk, zoknink vagy harisnyánk viselése nélkül is magabiztosnak érezhessük magunkat, érdemes egész évben időt szánnunk lábunk megfelelő ápolására.

Az AVON Szépségszakértője, Károlyfi Edit elárulta nekünk, ő hogyan gondoskodik tavasszal lábairól és hogyan készíti fel bőrét a szandálszezonra.

„A legmelegebb napokat egy kényelmes szandálban a legkönnyebb elviselni. Azonban sokan elkövetik azt a hibát, hogy télen megfeledkeznek lábuk ápolásáról, így az elmúlt évekre jellemző szeszélyes időjárás, a hirtelen beköszöntő nyár, kellemetlen pillanatokat okozhat számukra. Azért, hogy elkerülhessük a meglepetéseket, érdemes egész évben nagy hangsúlyt fektetnünk lábunk megfelelő ápolására, különösen tavasszal és nyáron” – mesélte Károlyfi Edit, mielőtt elárulta nekünk lábápolási rituáléjának lépéseit.

Ahhoz, hogy kifogástalanná varázsolhassuk lábunkat, első lépésként el kell távolítanunk a zárt cipők okozta bőrkeményedéseket talpunkról és sarkunkról. Ahhoz, hogy sarokreszelőnkkel vagy elemes lábradírozónkkal a leghatékonyabb módon távolíthassuk el a nem kívánt bőrkeményedéseket, első lépésként érdemes felpuhítanunk bőrünket. Ezt könnyedén megtehetjük egy kellemes 10-15 perces, 37-39 °C-os lábfürdővel, vagy a Szépségszakértő kedvencével, az Avon Footworks Hámlasztó lábpakolással, amely egy praktikus zokniban rejti az értékes összetevőket. Glikolsavval segít felpuhítani bőrünket, eltávolítani a bőrkeményedések és elhalt hámsejtek jelentős részét, aloe verával pedig frissíti és regenerálja is lábfejünket. 

A bőrkeményedések eltávolítása után érdemes egész lábfejünket átdörzsölni egy gyengéd lábradírral, így varázsolva még simábbá talpainkat és bársonyos tapintásúvá lábfejünket. Károlyfi Edit ehhez leggyakrabban az Avon Footworks bőrlágyító lábradírt használja, amely természetes habkő és dióhéj szemcsékkel alaposan, de kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket. 

Míg lábunk hámlasztását hetente egy alkalommal érdemes elvégezni, addig a következő lépést, a hidratálást akkor sem tudjuk túlzásba vinni, ha egy nap akár többször is megejtjük. Azonban, ha erre nincs energiánk, használhatjuk az Avon Footworks hidratáló lábpakolást is, amellyel heti 3 alkalommal, 15 percig lábunkon hagyva tartós hidratálást érhetünk el. E-vitaminnal és shea vajjal segít enyhíteni a nagyon száraz bőr tüneteit is, bőrünk mélyére hatolva táplálja sejtjeinket és puha tapintásúvá varázsolja talpunkat is.

Lábápolási rituálénk utolsó lépéseként pedig vágjuk formára és finoman polírozzuk át körmeinket, majd lakozzuk ki egy natúr körömlakkal, hogy akármilyen hangulatban is kap el bennünket a forró nyár, minden ruhánkhoz tökéletesen passzolhasson színvilága.

„Ezeket a lépéseket követve szoktam felkészíteni lábaimat a szandálszezon kezdetére, de nem szabad elfeledkezni arról, hogy akárcsak testünk más részei, úgy lábunk ápolása is folyamatos törődést igényel. Ahhoz, hogy egész nyáron megőrizhessük bőrünk szépségét, a hónapok során nagy hangsúlyt kell fektetnünk lábunk rendszeres hámlasztására és gondos hidratálására. A legnehezebb nyári napjaink után pedig érdemes egy kis extra ápolást is beiktatnunk és kipróbálnunk az AVON májusi újdonságát, a Footworks bőrnyugtató lábpakolást, amely levendulakivonattal nyugtatja meg elfáradt lábunkat és fokozza bőrünk hidratáltságát” – tette hozzá a szakértő.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.