Ismét Budapestre figyelt a cirkuszi világ

Ismét Budapestre figyelt a cirkuszi világ

„Budapest a nemzetközi cirkuszi világ figyelmének középpontjába került” – mondta a kultúráért felelős államtitkár a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválról.

Ismét Budapestre figyelt a cirkuszi világHétfő este fejeződött be a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál, melynek sikeréről Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár azt mondta, hogy a Cirkuszfesztiválon mintegy 50 cirkuszigazgató és menedzser vett részt, több mint 200 művész lépett fel január 8. és 13. között a Fővárosi Nagycirkuszban. A magyar cirkuszművészet csupa pozitív visszajelzést kapott tőlük. „Magyarország a megújuló cirkuszművészet motorja lett” – idézte Fekete Péter az idei fesztivál zsűrijében dolgozó Pavel Kotov, a világhírű Cirque de Soleil társulat casting directorának szavait.

Fekete Péter azt is elmondta, hogy ezúttal két aranyérmet osztott ki a nemzetközi zsűri, az egyiket annak a kínai csapatnak, amelyik megmutatta, miért érdemes akár tíz-, tizenkét éves kortól keményen dolgozni: a világ élvonalába kerülhetnek azok, akik az ő módszereikkel, az ő iskolájukban sajátítják el az artistaművészetet.

A másik aranyérmes egy magyar páros: ifj. Richter József és Merrylu Richter, akik tavaly a Monte-Carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon is Arany Bohóc-díjat nyertek.

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva