Kávé mellé

Mivel hosszú hétvége elé nézünk, így a maival együtt már csak 2 munkanap van hátra erre a hétre. Gondolatainkban már a Húsvétnál járunk, hogy mit főzzünk, hogyan dekoráljunk mi legyen a program. Ti elkezdtétek már a készülődést? A lényeg, hogy ne stresszeljetek, csak lazán, minden úgy lesz jó ahogy van. Szép napot Nektek!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint marad a ragyogó napos idő, csak kevés fátyolfelhő szűrheti a napsütést. A Dunántúlon többfelé feltámad a délkeleti szél, északnyugaton néhol erős lehet. Hajnalban -3, +7 fok várható, keleten, északkeleten lesz hidegebb. A csúcshőmérséklet délután 15 és 21 fok között alakul.

🆘 Ma sem érkezik front, de a melegedésre érzékenyek körében migrén, bágyadtság, fáradékonyság jelentkezhet. Reggel a fagyos északi, északkeleti, keleti tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. A nagy napi hőingás hatására vérnyomás-ingadozás előfordulhat. A napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Öltözzünk rétegesen, a hideg reggel miatt nagy lesz a megfázásveszély. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Névnap: Ida

Híres születésnapos

Ma ünnepli születésnapját Ron Perlman, 1950-es születésű amerikai színész és producer, Isten éltesse szülinapja alkalmából! Nemcsak a filmvásznon, hanem a színpadi deszkákon is bizonyította már a tehetségét, emellett keresett szinkronszínész. A magyar közönség olyan alkotásokból ismerheti, mint az A szépség és a szörny című televíziós sorozat, vagy olyan mozifilmek, mint a Hellboy, Hellboy II, vagy a Penge II.

Karrierjét a színházban kezdte, számos darabban játszhatott. Filmes debütálására 1981-ben került sor Jean-Jacques Annaud Quest for Fire című filmjében. Ezután egyre több filmben és televíziós sorozatban kapott kisebb-nagyobb szerepet, ám az áttörésre csak 1987-ben került sor, amikor övé lett Vincent szerepe a Szépség és a szörny című TV-sorozatban, Linda Hamilton oldalán. A sorozat 1987 és 1990 között futott nagy sikerrel és az alakításáért Golden Globe-bal jutalmazták 1989-ben.

A következő három évtizedben számtalan filmben és televíziós sorozatban tűnt fel, egyaránt megmutatva a tehetségét drámában, krimiben, akciófilmben és vígjátékban. Legjelentősebb munkái közé tartozik a Rómeó vérzik (1993), Huckleberry Finn kalandjai (1993), Rendőrakadémia 7. (1994), Az utolsó vacsora (1995), főszerep az Elveszett gyerekek városa című filmben (1995), Dr. Moreau szigete (1996), Alien 4.: Feltámad a halál (1997), Ellenség a kapuknál (2001), Penge II (2002), Star Trek 10.- Nemezis (2002) és két Stephen King-filmadaptáció, az Alvajárók és a Kétségbeesés. A TV-nézők olyan sorozatokban láthatták, mint a Highlander: The Series, Végtelen határok és a The Magnificent Seven.

2004-ben újabb főszerepet kapott: Hellboy bőrébe bújt az azonos című képregény-adaptációban. A filmnek folytatása is született: Hellboy: Sword of Storms (2006) Hellboy: Blood and Iron (2007) Hellboy II: Az Aranyhadsereg (2008). 2008-ban csatlakozott a Kemény motorosok stábjához – a sorozatban Clay Morrow-t alakította, a motoros klub elnökét és a főhős keresztapját.

Szinkronszínészként is nagyon keresett: számtalan animációs filmben, sorozatban és videójátékban kölcsönözte a hangját különböző karaktereknek. Valamint egy díjnyertes Stella Artois reklámfilmben is szerepelt. Érdekesség, hogy 2012-ben a Make-A-Wish alapítványon keresztül egy kisfiú álmát váltotta valóra, amikor Hellboy-nak öltözve találkozott vele. Feleségével Opal Stone Perlmannal és két gyermekükkel él.

Forrás: starity.hu

Ha olvasnál – Catherine Anderson: Kötelék

Egy romantikus regényt ajánlunk Nektek, amely a tartalma alapján izgalmas is, a hosszú hétvégére kitűnő olvasmány lehet. Lane Driscollt szörnyű rémálmok gyötrik, egy idegen férfi elől menekül. Amikor aztán világos nappal, az utcán megtámadja egy ismeretlen, aki éppen úgy néz ki, mint az éjszakai lidércnyomások réme, úgy érzi, nincs más választása, el kell hagynia a szülővárosát. Mystic Creekben keres menedéket, ahol a helyi illatszerboltban kap állást. Bár először jár a környéken, egy jóképű vásárló mégis úgy érzi, mintha már találkozott volna vele.

Amikor Jonas Sterling, a helyi pszichológus hosszú évek után találkozik a volt barátnőjével, nem hisz a szemének. Döbbenete csak fokozódik, amikor kiderül, hogy a nő egyáltalán nem ismeri őt. Ilyen hasonlóság azonban nem lehet a véletlen műve! Lane-nel együtt indulnak a rejtély felderítésére, a nyomozás során pedig egyre közelebb kerülnek a megoldáshoz… és egymáshoz. Ám ahhoz, hogy a kölcsönös vonzalomból igazi szerelem szövődhessen, végérvényesen le kell zárniuk a múltjukat.

Szerző: Catherine Anderson

Kiadó: General Press Kft.

Ára: 3.192 Ft

ITT tudod megrendelni!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.