Kávé mellé

96 éve történt, hogy Harry Houdini előadta legnagyobb mutatványát, amely során 91 percet töltött víz alatt egy lezárt tartályban, majd kiszabadult. Néha mi is szeretnénk legalább egy kicsit kiszabadulni a napi gondokból, ehhez nagyszerű megoldás lehet, ha belefeledkezünk egy jó könyvbe. Ehhez találtok tippet a mai ajánlónkban. Csodás pénteket és hétvégét kívánunk!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint országszerte derült, napos, csapadékmentes időben lesz részünk. Északnyugaton helyenként élénk lehet a délies szél. A csúcshőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.

🆘 Ma nem lesz időjárási front a térségünkben. A hőség azonban megviseli a szervezetet. A kánikulára érzékenyek fejfájást, tompaságot, dekoncentráltságot, egyesek akár ingerlékenységet, nyugtalanságot tapasztalhatnak. A nagy napi hőingás a vérnyomás-panaszokkal élőknél okozhat kellemetlen tüneteket. Nehéz nap vár az idősekre és a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között országszerte erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban lajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Névnap: Krisztina

Híres születésnapos

Ma ünnepli 46. születésnapját Marlene Favela mexikói színésznő. Isten éltesse ezen a jeles napon! 1995-ben debütált színésznőként a Maria Jose című telenovellában, melyben ő kapta meg Deborah szerepét. Ezt követően a Maria Isabel-ben játszott 1997-ben. 1999-ben kapta meg az első fontosabb szerepét Emilio Larossa telenovellájában, mely a Mujeres Enganadas címet viselte, itt Leticia karakterét formálta meg. Még ebben az évben megkapta Mónica szerepét a Szeretni bolondulásig című telenovellában. Továbbá még szerepelt az Infierno en el paraiso-ban és a DKA Suenos de Juventud-ban is. 2000-ben a Villa Acapulco és a Carita de Ángel című telenovellákban csillogtathatta meg a tehetségét. 2001-ben ő kapta meg Guadalupe Rosas szerepét A betolakodó című telenovellában. Ezzel a szereppel lett igazán ismert hazájában és rengeteg elismerést kapott. Ezért is történhetett, hogy 2002-ben Salvador Mejia Alendre producer egy fontos szerepet ajánlott neki az akkor induló Entre el amor y el odio című telenovellájában.

2002 közepén Marlene az Egyesült Államokba utazott hogy eljátsza Rosaura Rios szerepét a Vadmacska címre keresztelt telenovellában, mely hazánkban is levetítésre került. Ezzel a szereppel Marlene nemzetközi ismertségre tett szert, mivel a telenovellának hatalmas sikere volt a forgatások elhúzódtak, így 252 részes lett a széria. Később Marlene visszatért Mexikóba, hogy a Velo de novia című telenovellában eljátszon egy fontos mellékszerepet. Bár Angeles Villaseñor hamar meghal a történetben, mégis fontos a főhősök szerelmének kibontakozásában. 2004-ben szerepet kapott a Rubi, az elbűvölő szörnyeteg című telenovellában, ahol együtt játszhatott Bárbara Morival, és Sebastián Rullival. 2005-ben megkapta a Televisától a főszerepet A vadmacska új élete című telenovellában, ahol a partnere nem más volt mint Sebastián Rulli. Ez a telenovella is nagy sikert hozott neki.

A misztikus Zorro 2007-ben debütált és nagy sikert is aratott a sorozat, melyet nálunk is levetített a TV2. A 2006-os évben még szerepelt az Ugly Betty (Címlapsztori) című sorozatban is, ahol Eve szerepét játszotta el. 2007-ben a Lény 4. részében alakította Azurát. 2008-ban a Playball című mozifilmben kapta meg az egyik főszerepet. 2011-ben Corazón apasionado című telenovellában kapta meg Patricia Campos szerepét, melyben Guy Eckerrel játszhatott együtt. Még ebben az évben megkapta a főszerepet a Los herederos del Monte című sorozatban, melyben Mario Cimarro oldalán alakítja Paula del Monte szerepét. 2012-es szerepe az Utolsó vérig című nagysikerű televovellában Alicia Ferrer / Eva Samaniego karaktere volt. Ebben olyan színészekkel játszott együtt, mint Saúl Lisazo, Elizabth Gutierrez, David Chocarro, valamint Roberto Mateos. 2013 májusában a mexikói H férfimagazin címlapján szerepelt.

2013-ban megkapta Victoria Narváez szerepét az El Señor de los Cielos című telenovellában. Ennek a második évadában is látható, amelyet 2014-ben kezdtek el forgatni. Nem sokkal később a Jane the Virgin című sorozatban kapta meg Anna Smith szerepét. 2015-ben szerepet kapott a Szeretned kell! című telenovellában, mint Nina Pérez de Montenegro. 2017-ben szerepet kapott a Me gusta, pero me asusta című filmben. Nem sokkal később pedig megkapta María Celeste Arrarás szerepét az El Secreto de Selena című sorozatban. 2019-ben a Por amar sin ley című telenovellában volt látható, mint Mónica Almazan, illetve a Jesus de Nazaret című filmben, mint Salome. 2021-ben a La desalmada című telenovellában volt látható, mint Leticia Lagos de Toscano. 2022-ben a Corazón guerrero-ban tűnik fel.

Forrás: starity.hu

Ha olvasnál: Jennifer Probst – Egy nyár Itáliában

A New York Times bestseller szerzőjének könyve a Ferrari-család nőtagjairól szól, akik miközben beutazzák Olaszország gyönyörű tájait, a lelki sebeiket is apránként begyógyítják.  

Francesca munkamániás, a karrierjének megszállottja. Végletesen független, és a családi életet leszámítva minden területen nagyon sikeres. Nehezére esik, hogy elég időt szakítson tizenéves lányára, Allegrára, akivel apránként egészen elidegenedtek egymástól. Amikor a lánya rossz társaságba keveredik, és kábítószer-birtoklás miatt rendőrségi ügye lesz, Francesca beadja a derekát. Az édesanyja, Allegra nagymamája már régóta unszolja, szánjanak rá egy teljes nyári vakációt, és hármasban térjenek vissza a gyökerekhez, Olaszországba, ahonnan a család származik. Francesca álmában sem gondolta volna, hogy ez a nyár válaszút elé állítja, amely egész jövőjére kihatással lesz.  

„A többgenerációs regény valójában egy felejthetetlen utazás, amely nagy érzékenységgel vezet végig a bonyolult családi kapcsolatok útvesztőjén, háttérben a teljes pompájában ragyogó Olaszországgal. Tökéletes regény, ha utazni vágysz.”  Chanel Cleeton, New York Times bestsellerszerző.

Szerző: Jennifer Probst

Kiadó: 21. Század Kiadó

Ára: 3.368 Ft

ITT tudod megrendelni!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.