Kávé mellé

Eljött egy új hétfő, köszöntsük sportosan, de egyben divatosan a hetet! Sportolni jó érzés a testnek és a léleknek is, legyen az séta vagy futás! Élvezzétek ki még a nyár utolsó heteit, szépséges hétfőt kívánunk!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint ma több helyen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Újabb záporok, zivatarok legnagyobb eséllyel a középső és keleti, délkeleti tájakon fordulhatnak elő. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon megélénkülhet. Délután 28-34 fokra van kilátás.

🆘 Ma nem érkezik front, de az átlagosnál érzékenyebbek a melegedés miatt migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetet. Ismét egyre többeknél jelentkezhet alvászavar, ennek következtében napközben kialvatlanság, fáradtság. Zivatarok környezetében az asztmások állapota romolhat, nyugaton a szeles idő kelthet ingerlékenységet.

Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Névnap: Mária

Híres születésnapos

Ma ünnepli 50. születésnapját Ben Affleck amerikai színész, forgatókönyvíró, rendező. Isten éltesse ezen a jeles napon! Ben karrierjét ideje korán megkezdte, 1981-ben egy kisebb szerepet kapott a The Dark End of the Street című alkotásban, majd a rövid életű The Voyage of the Mimi sorozatban kapta meg a főszerepet. Karrierje során több sikeres és kevésbé sikeres alkotásban vett részt, említésre méltó a Vágyak csapdájában, és a Tökéletlen idők, 1993-ban pedig ismét egy rövid életű sorozatban kapott szerepet John Terry és Donna Bullock oldalán.

Ben karrierje a ’90-es évek végén kezdett beindulni, amikor olyan alkotásokban kapott szerepet mint a Shop-Show, a Végig az úton, vagy a Comic strip – Képtelen képregény. A 2000-es évek elején pedig olyan filmekben bukkant fel főszereplőként mint a Hulla, hó, telizsák, Dogma, Brókerarcok, vagy a Szívörvény, ám legtöbben mégis a Daredevil – Fenegyerek vagy a Gengszterrománc című filmekből ismerik. 2006 után tartott egy kis szünetet, majd 2009-ben a Nem kellesz eléggé vígjátékban tért vissza. A sztárdömping filmen látható volt Scarlett Johanson, Bradley Cooper, Jennifer Aniston, Jennifer Conelly, Drew Barrymore, Kris Kristofferson és Justin Long. Egy évvel később pedig hatalmasat robbant a Tolvajok városa krimi, aminek nemcsak főszereplője volt, hanem a rendezője és forgatókönyvírója is. Többek között Oscar, Golden Globe, BAFTA és Screen Actors Guild-díjakra jelölték. Két évvel később újra beült a rendezői székbe, és főszereplőként is tündökölt az Argo-akció életrajzi drámában. 7 Oscar jelölésből 3-mat begyűjtött, a Golden Globe-os 5 jelölésből 2-t vitt haza, többek közt a legjobb rendező díját is. A BAFTA-n szintén ő lett a legjobb rendező. Ezenkívül számtalan jelölést és díjat tudhat magáénak a CIA ügynökös film.

2014-ben a Gone Girl filmadaptációban szerepel, ahol Nick Dunne-t alakítja, akinek eltűnik a felesége. A rendőrség és a média állandóan zaklatása miatt furcsán kezd viselkedni, amitől azt kezdik gyanítani, hogy éppen ő ölte meg a feleségét. 2016-ban mutatják be a nagy vihart kavart Batman vs SupermanAz igazság hajnala kalandfilmet, amiben Bruce Wayne, vagyis Batman szerepében lesz látható. Szintén Bruce Wayne vagyis Batman szerepében lesz látható az Öngyilkos osztag filmekben. A könyvelő dráma főszerepében szintén őt láthatjuk, Anna Kendrickkel egyetemben. 2016 decemberében mutatták be az újabb nevéhez fűződő krimit: Az éjszaka törvényét. A több, mint két órás filmet rendezte, megírta a forgatókönyvét, illetve eljátszotta a főszerepét is. A negyedik műve már nem lett akkora siker, mint előző művei. A 20-as években játszódó krimi, Dennis Lehane azonos című regénye alapján készült. 2017-ben újra Bruce Wayne / Batman alakjában láthattuk az Igazság ligája filmben. A szintén képregényen alapuló filmben számos sztár fetűnik: Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Mamoa, Jeremy Irons, Diane Lane, Amber Heard, valamint Jesse Eisenberg. 2019-ben egy akciófilm főszerepben volt látható. A Határok mentén című filmben a volt kommandós Tom Davist alakítja. Feltűnik a Jay és Néma Bob folytatás filmjében is, mint Holden McNeil. 2020-ban az Utolsó akarat, illetve a Visszaút filmekben szerepelt. 2021-ben újra Bruce Wayne, vagyis Batman bőrébe bújt a Zac Snyder rendezésével készült Igazság ligája 4 órás filmben. Az utolsó párbaj című drámában a VI. Károly francia királyt alakítja, de a film írásában is részt vett. 2022-ben a Félidő és a Mélyvíz című filmekben szerepel.

Jennifer Garner színésznővel 3 gyermekük van, jelenlegi felesége Jennifer Lopez színésznő, énekesnő.

Forrás: starity.hu

Mozdulj! A New Balance bemutatja: RC30

Ismerjétek meg a New Balance legújabb, a 70-es évek futócipői által inspirált sziluettjét, az RC30-at, amely egy retro futócipő minden varázsával és örökségével büszkélkedhet, miközben kortárs és divatos is! A New Balance az új RC30-al folytatja a 70-es évek hatalmas futócipő archívumának felfedezését. Az RC30 a közelmúlt kedvencei, mint az XC-72 és a 327 mögötti, korokon átívelő, kísérletező vonalat alkalmazza a letisztult, funkcionális minimalizmushoz, amelyet a korszak alacsony profilú versenycipői ihlettek.

Az eredeti New Balance Trackster jegyeit átvéve az RC30 hasonló külső talpmintázattal rendelkezik, ívelt talpfodrozódásokkal. Az alapja a velúr betétekkel kiegészített nylon felsőrész, ami tökéletes kombináció a meleg nyárra. Még több New Balance ITT.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.