Kávé mellé

Az ENSZ 1996-ban nyilvánította a november 21-ét a Televíziózás világnapjává annak emlékére, hogy 26 éve tartottak először Televíziós Világfórumot, ahol megvitatták a mai változó világunkra egyre nagyobb hatást gyakorló média jelentőségét. A kozmetikai ipar hatása is tagadhatatlan és mindig öröm, ha újat próbálhatunk ki. A mai ajánlónkban szereplő terméket kozmetikában is kipróbálhatjátok vagy akár otthoni használatra is szuper termék. Boldog új hetet kívánunk!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint többfelé indul párásan, ködösen a nap, helyenként sűrű köd alakulhat ki és ködszitálás, gyenge eső előfordulhat. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, még sok lesz felettünk a felhő, de rövidebb időszakokra kisüt a nap. Hajnalban sokfelé fog fagyni, kora délután a mérsékelt szélben 5-10 fok várható.

🆘 Ma is marad a kettős fronthatás, emiatt sokaknál jelentkezhet fejfájás, keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, emellett alvászavarok, emésztési problémák felléphetnek. Eleinte a nyirkos, csapadékos időjárás hatására felerősödnek a kopásos és gyulladásos jellegű ízületi bántalmak. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk friss gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Névnap: Olivér

Híres születésnapos

Ma ünnepli 77. születésnapját Goldie Hawn amerikai színésznő, executive producer. Nagyon sok boldogságot kívánunk neki!

Goldie Jeanne Hawn 1945. november 21-én született Washingtonban. Apja zenész volt, talán tőle örökölte az előadóművészetek iránti vonzódását. Háromévesen már táncórákra járt, 17 évesen pedig már egy saját táncstúdiót menedzselt, miközben az American University drámaszakán folytatta tanulmányait. 1964-ben a New York-i Világkiállítás Texas-pavilonjánál lépett fel táncelőadással, majd olyan musicalekben tűnt fel, mint a Kiss Me Kate, Guys and Dolls és a The Boyfriend. Hamarosan Kaliforniába költözött, ahol egy tévé showban táncolt, amikor egy ügynök felfedezte benne az ígéretes színésznőt. Így került be Goldie a Good Morning World című tévés komédiasorozatba, ahonnan már csak egy rövid ugrásnyira volt a Dick Martin vezette varietéműsor, a Laugh In, amelyben Goldie 1968-tól 1970-ig játszotta a butácska szőke szépség szerepét, hatalmas tehetséggel és beleérzéssel. Beskatulyázták, de nem törődött vele, népszerű lett. Első mozifilmjében még csak táncolt, a következőben, a Kaktusz virága című 1969-es vígjátékban Walter Matthau oldalán már játszott, olyannyira, hogy mindjárt Oscar-díjat is kapott érte, a legjobb női mellékszereplő kategóriában. Ugyanebben az évben elkészült a Lány a levesemben, amelyben Peter Sellers volt a partnere. E két filmnek köszönhetően a szeretnivalóan naiv szőkeség karaktere végképp összenőtt Goldie Hawn színészi személyiségével.

Kissé zavarta ez az általánosítás, és 1972-ben A pillangók szabadok című drámában bebizonyította, hogy komolyabb szerepekre is alkalmas. 1973-ban a Steven Spielberg rendezte Sugarlandi hajtóvadászat című filmben vállalt szerepet, ismét bebizonyítva, hogy mind drámai, mind vígjáték szerepekre tökéletesen megfelelő. Mégis leginkább vígjátéki szerepekkel keresik meg a rendezők, gondoljunk csak az Óvakodj a törpétől című filmre Chevy Chase oldalán. A nyolcvanas, kilencvenes évek folyamán Goldie egy sor filmben játszott, több-kevesebb sikerrel, de a “kevesebbek” csak az illető filmek forgatókönyvi és rendezői silányságának voltak köszönhetőek. Ezen időszak alakítása az 1980-as Benjamin közlegény című filmben vállalt szerepe, amiért megkapta második Oscar-jelölését a legjobb női főszereplő kategóriában. A 92-es Jöttem, láttam, beköltöztem című filmben egy hazudós magyar pincérnőt játszik, akinek lódításai valóra válnak, és Steve Martin felesége lesz. Ezután jön Bruce Willis oldalán a Jól áll neki a halál. 1996-ban elkészült a fergeteges komédia, az Elvált nők klubja, amelyben Bette Midler és Diane Keaton kellemes társaságában játszhatta el ismét a szőke, kissé korosodó, butácska naivát. Majd jött Woody Allen rendezésében a sztárparádés Varázsige: I Love You című tipikus Woody Allen-vígjáték, és még ugyanebben az évben a People magazin besorolta a 25 legérdekesebb ember jeligéjű toplistájába. Steve Martinnal a Párosban a városban című vígjátékban próbálkoztak a nevettetéssel, de ez nem sikerült olyan jól, hogy azt a bevételek is tükrözzék. Legutolsó filmjét az Örök lányok című alkotást, melyben Susan Sarandonnal játszik, 2002-ben mutatták be Los Angelesben. A történet szerint két középkorú nő valaha rockbandát alkotott, és nagy hírük volt az éjszakában. Később útjaik szétváltak, és egyikükből tisztes családanya lett (Sarandon), másikuk azonban folytatta a vad életmódot (Hawn). 50 évesen újra találkoznak és felelevenítik a régi élményeket.

Goldie háromszor ment férjhez, két gyereke van második férjétől, a komikus Bill Hudsontól, Oliver és a szintén színész-modell Kate Hudson. Az 1983 óta mellette kitartó Kurt Russelltől pedig egy fia született, Wyatt Russel. Harmadik férjét, Kurt Russelt a Swing Shift 84-es forgatásán ismerte meg, majd miután 86-ban összeházasodott a nála hat évvel fiatalabb színésszel, a Vasmacska kölykeiben is együtt játszottak, amelyben Goldie producerként is közreműködött. 15 év kihagyás után 2017-ben tért vissza a nagyvászonra az Ó, anyám! című vígjátékban, ahol Amy Schumer anyukáját alakította, ezt követően 2018-ban és 2020-ban Kurt Russel partnereként szerepelt a Netflix Karácsonyi krónikák című filmjeiben.

Forrás: starity.hu

Éjszaka gyógyít, nappal szépít! – Guinot Age Logic Szérum

Ára: 58.500 Ft (25 ml)

Ha vezető kozmetikai márkát kerestek, nemzetközileg is elismert kezelésekkel, amely nem tesztel állatokon, figyelembe veszi bolygónk törékenységét, ezért maximálisan törekszik a környezetünk védelmére, akkor érdemes lesz közelebbről is megismernetek a Guinot termékeit. Világszerte 70 országban, több, mint 10000 szalonban a szépség- és bőrápolás legmagasabb színvonalát nyújtja, széles skálán mozgó termékeit otthon is használhatjuk.

Guinot Age Logic Szérum növeli a bőr sejtenergiáját, serkenti a sejtek regenerálódását, a bőr feszesebb, simább és fiatalabbnak tűnik. Aktív hatóanyagai a kapszulába zárt ATP, ami energiát biztosít a sejtek működéséhez és az actinergie, ami fokozza a sejtek oxigénellátását és serkenti az anyagcseréjüket. A C-vitamin szabadgyök fogó, halványító, az E-vitamin szabadgyök fogó, antioxidáns.

Este vigyétek fel az arcra és a nyakra. 30 napos kúra javasolt.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.