Különleges apasorsok – Balázsy Panna podcastja

Balázsy Panna Panna, csajok, satöbbi legutóbbi adásában Lányi Lala és Nagygyörgy Miklós voltak a vendégek.  A két férfi az apaságról mesélt. Lányi Lala gyermeke már középiskolás, a Kozmix frontembere a műsorban mesélt arról, hogy milyen nehézségekkel kellett megküzdenie a koraszülött Beninek és neki, mint egyedülálló édesapának.

„Beni egy kicsit korábban érkezett, és légzéssegítő támogatást is kapott, oxigénhiányos állapottal érkezett, egy kis fertőzés is történt, nem volt egyszerű az indulás. Nem gondoltam volna, hogy a nagy örömből hirtelen mekkora aggodalom tud fakadni. Átgondoltam az életemet az inkubátor mellett. Beszéltem hozzá, nem is tudom, mit képzeltem, próbáltam csak azért szurkolni, hogy minden legyen rendben, a többit megoldjuk. Az gyorsan kiderült, hogy Beni egy elég erős kisfickó, most meg már nagyfiú” – mondta Lányi Lala, aki egy éves korától egyedül nevelte fiát. „Az történt, hogy velem maradt. Úriember módjára megbeszéltük azt, hogy teljesen mindegy, miben egyezünk meg hivatalosan, mindig azt vallottam, hogy a gyereknek ott a legjobb, ahol éppen a legjobb. Ezt azt jelenti a mai napig, ha édesanyjával szeretne lenni, akkor legyen ott, ha velem, akkor itt. A gyakorlat odáig formálta ezt az egészet, hogy papírforma szerint mindig velem van Beni, és olykor látogatja az édesanyját. Nagyon bízom benne, és én úgy látom, hogy ez nem okoz semmilyen problémát az ő fejlődésében, nagyon vidám, erős nagyfiúról beszélünk. Ezt teljesen pozitívan kell, hogy nézzem, nincs helye sem a szomorúságnak, sem a könnyeknek. Nagyon nagy csata volt, és már középiskolás, a koraszülöttségével járó nehézségek ellenére eljutottunk odáig, hogy olyan közösségben, olyan iskolában van, és olyan jövő előtt áll, ami maximális, és minden nyitva áll előtte, és ezért ő nagyon keményen megdolgozott” – árulta el a zenész.

A műsor másik vendége Nagygyörgy Miklós, az Apa meg én közösség megalapítója, háromgyermekes édesapa volt, aki élete sorsfordító pillanatáról mesélt Pannának.

„A szülőszobában láttuk meg, hogy Down-szindrómával született a lányunk, nekem az elég pofon volt. Egy titán voltam, és az földre rakott, hogy nem tudok mindent kontrollálni és befolyásolni, amit elterveztem, és meg kellett érkeznem a jelenbe. Ami egyébként két évig tartott utána. Amit hozott Zsuzsi, hogy még többet kell dolgoznom, még nagyobb karriert építenem, egy életen át finanszíroznom kell az életét. Ezt két évig toltam, és akkor a testem is jelzett, amit már belül is éreztem” – mesélte az édesapa, aki ezután elhagyta korábbi pályáját, és új életet kezdett.

 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.