Kávé mellé

A hálaadás kifejezése pozitívan gondolkodni és fényt visz az életünkbe. Még akkor is, ha valami miatt el is vagyunk keseredve. Lehetünk hálásak akár egészen apró dolgokért, néhány jó szóért is. A nagy sztárok is így vannak ezzel. Ma reggel megtudhatjátok kinek köszönheti Nicolas Cage, hogy minden szerepében sikerül megújulnia. Kellemes keddet kívánunk!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint a déli-délnyugati területeken továbbra is szükség lesz az esernyőkre, többfelé várható eső, míg az északi-északkeleti részeken kevesebb felhő lesz felettünk. Helyenként nyugaton és északkeleten élénk lehet az északi-északkeleti szél. Hajnalban -2, +4 fok várható, míg kora délután 3-10 fokot mutathatnak a hőmérők.

🆘 Ma nem érkezik front, az északi, északkeleti tájakon napos idő lesz pozitív hatással hangulatunkra, közérzetünkre. Mérséklődnek az ízületi, fejfájásos panaszok, de a szeles tájakon még tapasztalhatjuk a tüneteket, valamint ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet. Romlik hő- és komfortérzetünk. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Névnap: Timót

Híres születésnapos

Ma ünnepli 49. születésnapját Ed Helms amerikai színész. Sok boldog szülinapot kívánunk neki! 2002-ben kapta meg első szerepét a The Daily Show-ban, ahol 407 epizódban szerepelhetett 2006-ig. 2006-ban az Everyone’s Hero-ban egy karakternek kölcsönözhette hangját. Ugyan ebben az évben, 2 epizódig szerepelt a Cheap Seats sorozatban, mint Bradley Wallace. 2011-ben szerepelhetett a Cedar Rapids-ban mellékszereplőként. Nagy hírnevet a Hivatal sorozattal szerzett magának, ahol Andy Bernard karakterét játszhatta 2006-tól 2013-ig. Ezután jött a világ hírnév. A mára már mindenki számára ismert Másnaposok című triológiában játszhatta Dr. Stuart “Stu” Price-ként az egyik főszerepet 2009-ben. A filmnek készült 2. része 2011-ben, illetve 2013-ban pedig 3. része. A Másnaposokban Bradley Cooper, Zach Galifianakis és Justin Bartha mellett alakíthatott. Szerepelt már a Night at the Museum: Battle of the Smithsonian-ban, Blackballed: The Bobby Dukes Story-ben, Meet Dave-ben, Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay-ben, I’ll Believe You-ban, Evan Almighty-ban, és a Semi-Pro-ban. 2009-ben feltűnt a The Goods: Live Hard, Sell Hard-ban, amit Neal Brennan rendezett. 2015-ben szerepelt a Vakáció című filmben, ahol a főszerepet, Russell “Rusty” Griswold-ot alakította, Christina Applegate, Chris Hamsworth és Leslie Mann mellett. 2015-ben még egy filmben, a Káosz Karácsonyra című vígjátékban játszhatott. 2016-ban szerepelt a Bastards filmben. 2017-ben az Apavadászat és a Párosan szép az élet? című filmekben láthattuk. 2018-ban a Haverok harca című vígjátékban szerepelt, majd 2019-ben a Hivatali eltávozás című filmben játszott. 2020-ban a Coffee és Kareem, 2021-ben pedig az Együtt! Együtt? és a Hibás Ron című filmekben szerepelt.

Forrás: starity.hu

Most derült ki, mit köszönhet Nicolas Cage David Bowie-nak

Soha nem alakított két egyforma karaktert Nicolas Cage, minden szerepében sikerült megújulnia, és ezt David Bowie-nak köszönheti, aki egyszer azt mondta neki, ne hagyja magát elkényelmesedni.

És valóban, Cage kapott már Oscart drámai alakításért (Las Vegas, végállomás), hatalmas sikerrel alakított akcióhősöket (Fegyencjárat, Ál/Arc), játszott szuperhősös paródiában is (Ha-Ver).

„Egyszer megkérdeztem David Bowie-t: hogyhogy mindig képes vagy mindig újradefiniálni magad? – mesélte Cage a ScreenRantnek. – Azt felelte erre ez a bölcs ember: soha nem hagyom belekényelmesedni magam abba, amit csinálok. Egy életre megfogadtam a tanácsát. Ha találkozom egy projekttel, tudnom kell, hogy képes vagyok-e hozzátenni valamit. Hogy honnan jön mindez? Nagy rejtély. Magam sem tudom.”

Cage következő filmjében is újradefiniálja magát, ugyanis Dracula grófot alakítja, akitől a személyi asszisztense, Renfield (Nicholas Hoult) menekülni szeretne, mert mérgező főnöknek tartja.

Renfield – Bemutató: 2023. április 13.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.