Kávé mellé

Ma 77 éve fogadta el a nemzetgyűlés, hogy Magyarország új államformája köztársaság, illetve 23 éve tartjuk a mai napon a Tisza élővilágának emléknapját is. Gyönyörű folyónk mellett a tavasz is csodás, tele színekkel. Ha már színek: vajon milyen új színek jönnek idén divatba? Lentebb mutatunk egy kis ízelítőt. Csodás szerdát kívánunk!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint a napos időszakokat gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és több tájegységünkön elszórt jelleggel kialakulhatnak futó záporok, helyenként hózáporok. A nyugatias szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik, de néhol egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. Hajnalban -5 és +3, napközben 4 és 10 fok között alakulhat a hőmérséklet.

🆘 Ma melegfronti tünetek jelentkezhetnek, emiatt az érzékenyek körében migrén, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, rosszullét, dekoncentráltság, tompaság, bágyadtság, alvászavar egyaránt előfordulhat. Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok. A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat. Alacsonyabb lesz a hő- és komfortérzetünk. A napos időszakok viszont javíthatják a hangulatunkat, közérzetünket. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Névnap: Ignác

Híres születésnapos

Ma ünnepli 54. születésnapját Brian Krause amerikai színész. Nagyon boldog szülinapot kívánunk neki!

Brian karrierje 1989-ben indult el, mely évben 3 sorozatban és egy filmben kapott szerepet (Match Point). Azonban az igazi sikert/ismeretséget számára az 1991-es év hozta meg, méghozzá Richard szerepe a Visszatérés a kék lagúnába című filmben, amelyben Milla Jovovich volt a partnere. A következő évben Stephen King könyvének filmváltozatában tűnt fel Charles Brady szerepében Alvajárók címmel. Egész 1998-ig kisebb szerepekkel bombázták Briant, majd megérkezett az igazi áttörés és Leo szerepe a Bűbájos boszorkák című sorozatban, amelynek 145 epizódjában Piper szerelmét alakította. A sorozat 2006-ig tartott, ami alatt több produkcióban is részt vett: A téma még mindig a víz alatt hever, 919 Fifth Avenue, Trash. A nagy sikernek örvendő sorozat 2006-ban végett ért, miután Brian maradandó szerepeket nem kapott. Főleg mellékszereplőként vagy sorozatok egy-egy epizódjában vendégszereplőként tűnik fel. 2015-ben olyan filmekben vállalt szerepet, mint a Plan 9, a Miracle Maker és a Hot Girls című rövidfilm. 2016-ban került adásba a Turn Back Time című sorozat, amiben Brian Trevor Haas/Carson szerepében volt latható, és ugyancsak 2016-ban került bemutatásra a Ribbons című film is, amiben Kenny Bishopként láthattuk. A Sand Trap-ben Kenny Monahue-ként találkozhatunk vele, a Jessica Frost-ban pedig Mace karakterét kelti életre. 2017-ben a Bigfoot filmben láthattuk, mint Miller, ugyancsak a 2017-es évben többek közt olyan filmekben láthattuk őt, mint a Haunted Maze, Be Afraid és a The Killing Pact. 2018-ban a Garrison 7 filmekben találkozhattunk vele. 2019-ben szerepelt a Trauma Therapy és a The Demonologist című filmekben, 2020-ban pedig a Retreat to Paradise, a Scarlett és a Partra vetett rejtély című filmekben láthattuk. 2021-ben az Uploaded és a Hollywood.Con című filmekben szerepelt, 2022-ben pedig a Breakout című thrillerben játszott.

Forrás: starity.hu

Színpompás a VAN GRAAF 2023-as tavaszi-nyári kollekciója!

Ti is várjátok már a napsütést, a gyönyörű, színekkel teli tavaszt? Hangolódjatok az új évszakra: több mint 200 divatmárka legújabb kollekciója megérkezett a VAN GRAAF-ba!

Fotó: VAN GRAAF

Válasszátok ki kedvenceiteket az erős árnyalatok és a finom pasztellszínek közül – a variációknak csak a fantáziátok szab határt! Ha inkább a natúr árnyalatok hívei vagytok, akkor egy színes táskával, sállal tegyétek élénkebbé a tavaszi összeállításotokat. Fedezzétek fel a VAN GRAAF legújabb kollekcióját áruházaikban!

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.