Kávé mellé

Ha a kajakóma már elmúlóban van, akkor ideje azzal foglalkoznunk, hogy ráfordultunk az év végére, ez már a szilveszteri célegyenes. Amennyiben megfelelően kipihentük magunkat, akkor élvezni fogjuk a heti zsongást. Ha még pihennénk, az a jó hírünk van, hogy lesz rá lehetőség. Boldog hétfőt!

Időjárás

Kezdjük a lényeggel: eső, ónos eső és havas eső, illetve havazás is várható. Csupán az ország északnyugati felén ússzák meg a napot csapadék nélkül, ott délutántól még a nap is előbújhat. A hőmérsékleti maximumok -2 és +3 fok között alakulnak.

Névnap: János

Bibliai eredetű férfi név, jelentése: Jahve megkegyelmezett.

Híres születésnapos

1995. decemberében ezen a napon született Timothée Hal Chalamet, a 2010-es évek egyik legnagyobb filmes felfedezettje. Édesanyja orosz és osztrák felmenőkkel rendelkezik, míg édesapja, aki a UNICEf-nek dolgozik, francia és angol gyökerekkel büszkélkedhet. Mielőtt menő filmsztár lett, szerepelt reklámokban, és a szintén nagyon tehetséges, számos filmsikert magáénak tudható Ansel Elgort osztálytársa volt a LaGuardia Zenei, Művészeti és Előadóművészeti Főiskolán. A különleges megjelenésű színész szerepelt a  többek között olyan sikeres mozikban, mint a Csillagok között, Lady Bird, a 2017-es Szólíts a neveden című film főszerepéért pedig már Oscar-díjra jelölték. Ez volt az a film, amely kapcsán megtanult folyékonyan olaszul beszélni, illetve zongorázni és gitározni is. 2019-ben a Kisasszonyok feldolgozásában remekelt, 2021-ben pedig A Francia Kiadás, illetve a Zendaya-val közös Dűne remake miatt beszéltünk róla. 2023-ben Johnny Depp nyomdokaiba – illetve “előzményeibe” – lép, Willy Wonka lesz a Wonka című filmben. Jelenleg is New Yorkban él.

Ha még több karácsonyi hangulatra vágyunk…

Igazából karácsony – szimfonikus koncertshow

Időpont: december 27. (hétfő), 19.00

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Fellépők:

Tóth Vera – ének, Gájer Bálint – ének, Magyar Légtornász Szövetség artistái (művészeti vezető: Vincze Tünde), Igazából karácsony – táncegyüttes (koreográfus: Albert Réka Lilla), Szironta Együttes (művészeti vezető: Germán Márton), Sárik Péter Trió, Révész Richárd – zongora, Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó), Budafoki Dohnányi Zenekar

Meghitt karácsonyi légkör és igazán különleges ünnepi hangulat. Az este során szimfonikus zenekar, énekkar és szólisták kíséretében csendülnek fel a legnépszerűbb nemzetközi karácsonyi dallamok a klasszikus zene, a jazz- és a popzene világából. A zenét csodálatos látványshow egészíti ki, a légtornászok kecses mozdulataival, a táncosok kísérő lépéseivel, a fényjátékokkal és a vetítésekkel teszik még varázslatosabbá az élményt.

További infromációk és jegyek ITT.