Kávé mellé

136 éve indult el az első villamos Budapesten, ma már elképzelni se tudjuk ezt a várost ezen közlekedési eszköz nélkül. Ha szeretitek a szénsavas italokat, akkor jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis két új szénsavasító gép került a piacra, amellyel élvezhetitek a finom bubis frissítőket! Szépséges keddet kívánunk!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint délután nyugat felől lassacskán megszűnik a csapadék, de még sok helyen számíthatunk esőre. Az északi hegyekben és a legészakibb területeken tarhat ki egész nap a havazás. Több helyen élénk széllökések lesznek, este pedig Sopron térségben fokozódhat viharossá az erős északnyugati szél. Napközben -1 és +8 fokot mérhetünk.

🆘 Ma hideg- és melegfronti hatás is érvényesülni fog, ami nagy megterhelést jelent a frontérzékenyek számára. A fejfájásos, görcsös panaszok mellett sokaknál jelentkezhetnek keringési problémák, rosszullét, gyulladás tünetek is. A felhős, csapadékos, fényszegény időben fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak lehetünk, rossz közérzet is kialakulhat. A hideg, nyirkos, esős időben könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Névnap: Stefánia

Híres születésnapos

Boldog 73. születésnapot kívánunk Ed Harris amerikai színész, rendező, forgatókönyvírónak! Ed a Borderline című filmben mutatkozott be Charles Bronson oldalán 1980-ban. Néhány kisebb szerep után 1983-ban komoly ismertséget szerzett magának, amikor John Glenn űrhajóst alakította Az igazak című filmben. A ’80-as ’90-es években számtalan krimiben, akciófilmben és vígjátékban játszott, mint például: The Last Innocent Man (1987), Megölni egy papot (1988),  Glengarry Glen Ross (1992), A cég (1993), Hasznos holmik (1993), Dugipénz (1994), Porcelánhold (1994), Nixon (1995), Apollo 13 (1995), 1996 A szikla (1996), Truman Show (1998) – de az igazi kiugrásra várnia kellett. 2001-ben német mesterlövészt alakított az Ellenség a kapuknál című filmben, majd olyan mozifilmekben tűnt fel, mint Az órák (2002), Erőszakos múlt (2005), Hideg nyomon (2007) és a National Treasure: Book of Secrets. 2000-ben rendezőként is debütált, amikor megrendezte a Jackson Pollock életéről szóló filmet, amelyben ő maga játszotta a főszerepet. Feleségével, Amy Madigannel együtt szerepeltek a Once Fallen című krimiben 2010-ben. 2013-ban olyan filmekkel tért vissza a filmvászonra, mint a Phantom, Pain & Gain, Snowpiercer-Túlélők viadala, Sweet Vengeance, A szerelem arca – valamint a hangját kölcsönözte a Gravity egyik karakterének. 2014-ben a Cymbeline és a Frontera című filmekben láthatta a közönség, valamint a hangját adta a Repcsik: A mentőalakulat egyik szereplőjének. 2015-ben mutatták be a Run All Night és a The Adderall Diaries című filmjeit. 2016-ban a Westworld című sorozatban kapott szerepet, valamint az In Dubious Battle, Kivétel és szabály és a Geostorm című filmekben. 2017-ben láthattuk a Kodachrome, anyám! és az A Crooked Somebody filmekben. 2019-ben jelent meg a The Last Full Measure című filmje, majd 2020-ban az Ellenállás. 2021-ben Az elveszett lány-ban szerepelt. 2022-ben a Top Gun: Maverick filmjében is játszott, majd megjelent a Get Away If You Can című filmje is.

Forrás: starity.hu

Üdvözlünk a pezsgés világában!

Két vadonatúj szénsavasító gépet dobott a piacra a Sodastream, az új csatlakozófejjel még egyszerűbb és gyorsabb a szénsavasító patron behelyezése. Az ART fekete, míg a Terra fekete és fehér színben lesz elérhető.

A Terra és az Art elnevezésű készülékek a már jól megszokott SodaStream minőséget képviselik. Működtetésük nem tér el a közismert és népszerű gyártó egyéb más készülékeitől. „A Terra modern, letisztult dizájnnal büszkélkedhet, míg az Art merészebb megjelenést képvisel. Nevéből adódóan kissé művészi, kissé bohém és hamisítatlanul retro. Bár mindkét gép két eltérő egyéniség, a bubikészítés élménye a Terránál és az ART-nál egyaránt SodaStreame-s” – hangsúlyozta Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere.

Amiben a két készülék viszont eltér az eddig SodaStream szénsavasító gépektől az az új, továbbfejlesztett csatlakozófej, amely lehetővé teszi a szénsavasító patron egyszerűbb és gyorsabb behelyezését. Ennek köszönhetően a legalább 60 liternyi szénsavas víz készítésére alkalmas patron könnyen és problémamentesen a helyére pattintható.

„Mindkét készülék közös jellemzője, hogy teljesen új fejlesztésű szénsavasító, úgynevezett CQC patront használnak. Ezek nem kompatibilisek a régebbi típusokkal, de a könnyebb megkülönböztetés érdekében ciklámen színű fóliával vannak bevonva, míg az előző generációs szénsavasító patronok világoskékek” – emelte ki a SodaStream termékmenedzsere. Csere esetén mindenképpen érdemes figyelni a színeket.

Az ergonómia kiemelten fontos a SodaStream számára, ezért nemcsak a szénsavasító patronok csatlakoztatását fejlesztette tovább, hanem magát a szénsavasító gombot is, amely a Terra esetén a készülék tetején található, csak úgy, mint az előző generációs készülékeknél. Az eddigieknél azonban nagyobb méretű lett a könnyebb kezelhetőség érdekében. Az Art-nál viszont a szénsavasító gép oldalán, egyfajta sörcsapra emlékeztető fogantyú tölti be ezt a szerepet, amelyet felülről lefelé kell hajtani abban az esetben, ha szénsavasítani szeretnénk.

Az ART fekete, míg a Terra fekete és fehér színben lesz elérhető. A két készülék kezdetben a Media Marktban, a Kifli.hu-n, valamint a SodaStream saját magyar nyelvű webshopjában vásárolható meg. A márka az ünnepi pillanatra való tekintettel, mindkét készüléket limitált szériás Megapack kiszerelésben hozza forgalomba, ami egyedi szénsavasító palackot, valamint 500ml-es tonik italkoncentrátumot is magában foglal. Fontos figyelembe venni, hogy a CQC patronok cseréje is egyelőre csak ezeknél a partnereknél lehetséges. 2024 januárjától pedig a SodaStream valamennyi partnerénél elérhetők lesznek az új generációs szénsavasvíz készítők gépek és az új típusú patronok.

A SodaStream legújabb készülékeivel is jól tükrözi, hogy a vállalatnál mindig pezsgés van. A világ legismertebb szénsavasvíz készítő brand-je továbbra is elkötelezett az emberiség lokális és globális ökológiai lábnyomának csökkentésében. Ebben pedig kulcsszerepet fognak játszani az új generációs készülékek, amelyek ugyancsak nemet mondanak az egyszerhasználatos PET-palack szemét termelésre.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.