Kávé mellé

Ma ünnepeljük a boldogság világnapját. Mosolyogj rá egy utastársadra a buszon, engedj előre valakit a sorban a boltban, öleld meg a szeretteidet. Ma különösen figyelj arra, hogy adj másoknak is a szeretetedből. Az univerzum sokszorosoan adja majd vissza neked. 

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint az ország legnagyobb részén sok napsütésre van kilátás, északkeleten, keleten lehet több gomolyfelhő az égen, máshol legfeljebb vékony fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék nem várható. Keleten, északkeleten helyenként élénk lehet a nyugatias szél. Hajnalban néhol pára-, ködfoltok képződhetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet -7 és +1 fok között alakul, majd délutánra 11 és 16 fok közé melegszik a levegő.

🆘 Reggel a hideg, sokfelé fagyos időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Napközben napos, száraz időre van kilátás, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. A nagy napi hőingás miatt azonban vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet. A magasban melegedés kezdődik, így a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél fejfájás, koncentrálási nehézségek is előfordulhatnak. Öltözzünk melegen, rétegesen, ugyanis sokfelé fagyos lesz a reggel. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Névnap: Klaudia

Híres születésnapos

Holly Paige Hunter ma ünnepli 66. születésnapját.

Holly Hunter amerikai színésznő 1980-ban végzett a Pittsburghi Egyetem dráma szakán. Egy évvel később meg is kapta első filmszerepét. Olyan filmekben láthattuk, mint az Arizónai örödögfióka, Örökké, A cég vagy a Tizenhárom. 1993-ban a Zongoralecke c. filmben nyújtott alakításáért Oscar®-díjjal jutalmazták. Ismertető jegye a déli akcentusa. 157 cm magas, két gyerek anyukája.

Érdekességek:

  • 9 éves korától zongorázik. A Zongoralecke c. filmben is saját maga játszott, nem volt szüksége „dublőrre”.
  • 1993-ban Emma Thompsont is 2 Oscarra jelölték ugyanazokban a kategóriákban, mint Holly Huntert, ám Thompson nem tudott díjat nyerni.
  • 1999-ben a Cannes-i Filmfesztivál egyik zsűritagja volt.
  • A híradó sztárjai főszerepét mindössze két nappal a forgatás megkezdése előtt kapta meg.
  • 1994-ben felkínálták neki a Ponyvaregényben Mia Wallace szerepét, akit később Uma Thurman játszott el.
  • 1999-ben szerepet ajánlottak neki az Amerikai szépségben, de végül Carolyn Burnham karakterét Anette Benning játszotta el, akit alakításáért Oscar-díjra is jelöltek.

Most már tényleg itt a tavasz! 🌷

Ha szeretnéd követni a legfrissebb trendeket, kombináld a semleges bézs darabokat fűzöld és pink árnyalatokkal! Czene Kitti, a VAN GRAAF influencere a bézs nadrágot és kabátot pasztell kiegészítőkkel tette izgalmassá és üdítően tavaszivá. Neked melyik lesz a kedvenc tavaszi árnyalatod?

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.