Kávé mellé

Ma a Wikipédia napja van. Fura, eddig nem is tudtuk, hogy van ilyen. De szombat is van, ami azt jelenti, hogy elérkezett a hétvége. Végre félretehetjük az online oktatást, a mindennapi mókuskereket, a versenyfutást az idővel és becserélhetjük közös családi programokra, nyugis pillanatokra. Szeretetteljes hétvégét!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint hajnalban keleten, északkeleten képződhet pára, köd, ami néhol napközben is megmaradhat. Ezeken a tájakon ködszitálás, ónos szitálás kialakulhat, máshol azonban sok napsütésre lehet készülni. Az északnyugati szél a keleti tájak kivételével többfelé élénk, néhol erős lesz. Hajnalban -11, +5, kora délután 0, +7 fokot mérhetünk. Napközben hidegfront érkezik, az érzékenyeknél keringési panaszok, fejfájás alakulhatnak ki.

Névnap: Loránd, Lóránt

Germán-magyar eredetű név. Jelentése: dicsőséges, merész.

Híres születésnapos

72 éves lett Don Johnson. Karrierjét zenészként kezdte. Három pop albumot kiadott az 1980-as években, ill. 1986-ban, valamint egyet 1989-ben. Az első dal az albumról a Heartbeat, amely ugyanezt az albumcímet is kapta. A dal elérte az 5. helyet a Billboard Top 100 listáján. Első nagy színházi szerepét 1969-ben kapta meg. 1984-1989-ig azért küzdött, hogy ismert televíziós sztár legyen. Végül ismertségét a Miami Vice című krimisorozattal szerezte. Alakításáért megnyerte az 1986-os Golden Globe díjat. Szereti Toszkánát, ezért gyakran is nyaral ott. Szereti a vietnámi kultúrát. Van egy kisebb szigete a déli parton. Jó barátja Nick Nolte, Bruce Willis, Kevin Costner, Sylvester Stallone, Robert Wagner és Jack Nicholson színészeknek. Az 1980-as években őt tartották az egyik legnagyobb divatikonnak. Nagy lármát keltett, mikor nem viselt zoknit éppen az amerikai elnökkel, Ronald Reagan-nal való találkozón. A védelmére azt hozta fel, hogy Miamiban lakik, és egy pár zoknija sincs. Esélye volt David Caruso szerepére a Miami helyszínelőkben, illetve Ed Deline szerepére a Las Vegas című sorozatban, de végül azt a szerepet James Caan kapta meg. Szivar rajongó. 1996-ban csillagot kapott a hírességek sétányán. Négy feleésge volt, öt gyereke van.

Ma ünnepel még: Adam Brody (43), Farkasházy Tivadar (77), Schmied Zoltán (47), Lakatos Márk (45), Jordán Tamás (79).

Tudtad, hogy ezen a napon…

  • … 463 éve megkoronázták Erzsébet angol királynőt a Westminster apátságban?
  • … 225 éve először viseltek cilindert Londonban?
  • … 161 éve szabadalmaztatták a gőzzel hajtott liftet?
  • … 51 éve megtartották Örkény István Macskajáték című drámájának ősbemutatóját?

Jennifer Lopez meg akar javulni, hogy Ben Affleck méltóbb párja lehessen

A rajongók meg persze a paparazzók tavaly tavasszal észrevették, hogy Jennifer Lopez és Ben Affleck újra együtt vannak 17 év után. A Bennifer néven becézett páros tagjai a 2000-es évek amerikai szórakoztatóiparának meghatározó alakjai voltak, el is jegyezték egymást, aztán szétváltak útjaik. Jennek két gyereke született Marc Anthony énekestől, Bennek mindjárt három Jennifer Garner színésznőtől, de Lopezzel annyi év után ismét egymásra találtak, amit hivatalosan a tavalyi szeptemberi velencei filmfesztiválon ismertek el. A most már szellemesen Bennifer 2.0-nak nevezett páros női fele azt mondja, oly sok év után a legjobb anya, testvér és partner akar lenni, kiküszöbölve a hibákat, amiket korábban elkövetett. Ben hasonlóan gondolkozik, ő is tanulni akar a kudarcokból.

Jennifer Lopez hamarosan egy vidám romantikus vígjátékban lesz látható. A Vegyél el hősnőjeként egy popsztárt alakít, aki kínzó szerelmi csalódása nyomán hirtelen felindulásból egy találomra kiválasztott rajongójának (Owen Wilson) ajánlja fel kezét.

Hazai bemutató: 2022. február 10.

 

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.