Kávé mellé

Ma még épp időben vagy, ha szeretnéd Apák napja alkalmából meglepni egy szerettedet, vagy ha éppen a lányodnak, fiadnak segítenél az ajándék beszerzésben. Klassz kis ötleteket hoztunk.

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint eleinte még több helyen, délután inkább már csak keleten fordulhat elő eső, zápor, zivatar. Keleten néhol még felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Hosszabb napos időszakok délután várhatók. Többfelé élénk, a főváros környezetében és a Dunántúli északi felén helyenként erős lesz az északnyugati szél, de zivatarokat továbbra is kísérhetnek viharos lökések. Kora reggel 13-19, napközben 20-28 fok valószínű. Nyugaton lesz hűvösebb, a Dél-Alföldön a legmelegebb.

🆘 Fronthatás ma nem várható. A kezdetben több helyen nyirkos időben felerősödhetnek az ízületi bántalmak, délután pedig a feltámadó északnyugati szél okozhat kellemetlen panaszokat. Vérnyomás-ingadozás, fejfájás, görcsös panaszok, nyugtalanság, egyaránt előfordulhat. A csapadékosabb keleti tájakon még fülledtté válhat levegő, ami szédülést, nehézlégzést, rosszullétet idézhet elő az érzékenyeknél. Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmatikus panaszok, valamint a pázsitfűfélékre allergiások panaszai, így az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt helyen! 10 és 16 óra között a napos időszakokban erős-nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. Ne tartózkodjunk sokáig a tűző napon, ugyanis könnyen napszúrást kaphatunk! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Névnap: Barnabás

Híres születésnapos

Shia LaBeouf-ot köszöntjük 38. születésnapján.

Shia Saide LaBeouf 1986. június 11-én született Los Angelesben, Kaliforniában, az Amerikai Egyesült Államokban Shayna (leánykori nevén Saide) és Jeffrey Craig LaBeouf egyetlen gyermekeként. Édesanyja egykor táncos és balerina volt, azóta képzőművészettel, ruha- és ékszertervezőként dolgozik. Édesapja a vietnámi háború veteránja, aki számos munkahelyen dolgozott. Édesanyja zsidó, édesapja keresztény, így kettős nevelést kapott, bár önmagát zsidónak tartja. Volt Bar Mitzvah ünnepsége, de meg is keresztelték az Angelus templomban, és keresztény táborban is járt. Keresztneve a héber shai Yah kifejezésből származik, mely Isten ajándékát jelent.

Shia a 2000-es évek elején vált ismertté, mikor megkapta Louis Stevens szerepét a Disney Channel Even Stevens című heti műsorában. A szerepért később Daytime Emmy-díjat kapott. Saját bevallása szerint a “műsorban nőtt fel” és beválogatása volt a “legjobb dolog”, ami történt vele. A következő években olyan szerepekben tűnt fel, mint Stanley a nagysikerű Stanley, a szerencse fia könyvadaptációban 2003-ban, vagy Chas Kramer a 2005-ös Constantine – A démonvadászban, Keanu Reeves főszereplésével. Ugyanebben az évben Asbel hangját kölcsönözte a Nauszika – A szél harcosai című japán animációs film angol szinkronjában, melyet a Disney hozott forgalomba. Rendezői debütálására 2004-ben került sor a Let’s Love Hate című rövidfilmmel, melyet Lorenzo Eduarddal közösen készítettek. Ezt követően valós személyeket is megformált, köztük Francis Ouimet-et A golfbajnokban, vagy Dito Montiel fiatalabb változatát a 2006-os Őrangyallal, védtelenülben. Shia 2007-ben a Disturbia című thrillerben vállalt főszerepet, és a film 2007. április 13-án került mozikba, benne egy házi őruizetben lévő tinédzsert alakít, aki sorozatgyilkosnak sejti szomszédját, ezért “karakter-vezérelt” a szerep. Alakítása pozitív visszhangot kapott, a The Buffalo News szerint “képes egyszerre megmutatni a [karakter] dühét, bűntudatát és intelligenciáját”. A premier másnapján, április 14-én először volt a Saturday Night Live házigazdája, majd egy évvel később, 2008. május 10-én ismét felkérték a műsor levezénylésére. Szintén 2007-ben ismét szinkronhang volt a Vigyázz, kész, szörf! című animációs filmben, majd Sam Witwicky megformálója lett a Transformersben.

2008-ban a legendás Indiana Jones fiát, Mutt Williamset alakította az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságában. Alakítása vegyes fogadtatásban részesült, sokan nem értették, Spielberg miért épp őt választotta ki a szerepre. Maga Shia úgy nyilatkozott a Los Angeles Timesnak, ő maga “ledobta a labdát” a Jones-örökségre, és “volt oka annak”, hogy a film nem lett általánosan elfogadott. Ezt követően szeptember 26-án mutatták be Sasszem című filmjét, melyben Jerry Shaw-t alakította. Játéka ismét vegyes fogadtatásban részesült, Josh Bell a Las Vegas Weeklyben úgy fogalmazott, Shia “hiteles kísérletet tesz az akcióhős státuszára, bár az álatala nyújtott érzelmi mélységek sehová sem tartanak”. 2009-ben szerepelt Chris Palko videóklipjében az “I Never Knew You”-ban,majd bemutatásra került a Transformers második része,amelyben ismét ‘Sam’ Witwicky” bőrébe bújhatott.Ugyanebben az évben romantikus oldaláról is bemutatkozott,mikor is a New York, I Love You filmben elválalta Jacob szerepét. 2010-ben ,mint bróker kapott szerepet a Wall Street: Money Never Sleeps filmben Michael Douglas oldalán. Legközelebb 2011-ben ismét Sam Witwickyként láthatjuk a Transformers harmadik részében és a The Necessary Death of Charlie Countryman címszereplőjeként. 2012-ben a Fékezhetetlen című krimiben és a Hallgatás szabályai című thrillerben játszott főszerepet. Legújabb filmje 2014-ben került bemutatásra Fury címmel. 2015-ben a Man Down című thrillerben Gabriel Drummert alakította. 2016-ban az American Honey című drámában láthattuk. 2017-ben John McEnroe megformálója volt a Borg/McEnroe című életrajzi sportfilmben, míg 2019-ben főszerepet játszott a The Peanut Butter Falcon című kalandfilmben. Ugyanebben az évben a Honey Boy című filmben is főszterepet játszott. 2020-ban előbb a The Tax Collector című akciókrimi mellékszerepében tűnt fel, majd egy magyar rendező, Mundruczó Kornél új filmjében, a Pieces of a Woman-ben ismét főszerepben láthattuk. 2021-ben egy projektben sem működött közre. 2022-ben a Pietrelcinai Szent Pio római katolikus szent életét bemutató Padre Pio című film főszerepében láthattuk.

Apák napi cukiságok 

A friss, kézzel készült kozmetikumokról híres LUSH bejelentette legújabb apák napi kollekcióját, amit most mi is elhoztunk nektek! Az online és a boltokban is elérhető gyűjtemény csak úgy sugárzik az apák és apafigurák iránt érzett szeretettől és megbecsüléstől.

Ugorj fejest a kozmoszba az Out of this World fürdőbombával, és élvezd, ahogy a nyugtató zöldteapor és az édes vadnarancsolaj mennyei szimfóniában egyesülve ápolja a testet és a lelket, vagy válaszd a vadonatúj Super Dad fürdőbombát, mely tökéletes ajándék a kedvenc szuperhősödnek. A többi nagyszerű újdonság között megtalálod a Seaside vágható habfürdőt és a True Grit szappant is; segíts szeretteidnek ellazulni a Dinosaur In A Crisis fürdőbombával, mely levendulaolajjal garantálja a nyugis csobbanást.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.