Kávé mellé

Ma ünnepeljük a magyar kultúra napját. Ideje a számítógépet papír alapú könyvre cserélni és „elutazni” egy képzeletbeli világba. A kinti hideg idő épp ideális egy kis bekuckózáshoz. Mi különösen szeretjük a könyveket, nem véletlenül találkozhattok nálunk gyakran könyvajánlóval. Legutóbb csütörtökön javasoltuk Harlan Coben:  Maradj mellettem című krimijét, amelyből a Netflix sorozatot is készített. Ha ránk hallgattok, előbb a könyvvel kezdtek. 😉 Szuper szombatot!

Időjárás

Az Időkép előrejelzése szerint hajnalban, reggel a Dunántúlon és délen többfelé várható havazás, nyugaton néhol havas eső. Kisebb havazás, hózápor azonban a középső és keleti tájakon is előfordulhat. Napközben elvonul a csapadék, egyre többfelé kisüt a nap. Délután már csak keleten, északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő egy-egy hózápor. Élénk, többfelé erős lesz az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

🆘 Egy kettősfront okozhat kellemetlen tüneteket. A fejfájás mellett végtagfájdalmak, reumatikus és kopásos ízületi problémák is jelentkezhetnek, a nyugaton élők pedig alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A hőérzet országszerte, a komfortérzet pedig nagyobb részt a Dunántúlon lesz alacsony. A szél főként a középső és dunántúli tájakon erősödhet meg, ennek hatására ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Névnap: Artúr, Vince

Artú jelentése: erős, mint a medve. Vince: győztes.

Híres születésnapos

Diane Lane-t köszöntjük 57. születésnapján. Eleven, magamutagató kislány volt, apjának köszönhetõen hamar kipróbálhatta magát a színpadon, a legkülönfélébb mûfajokban. 14 évesen már musicalfõszerepet játszott. Még tinédzser volt, amikor A kék lagúna férfi sztárja, Christopher Atkins iránt gyúlt szerelemre, és elhagyta szüleit. A viszonylag rövid kapcsolat után Francis Coppola vetett rá szemet. Lane nemcsak Coppola filmjeiben kapott szerepeket (Kívülállók, Rablóhal, Gengszterek klubja), de gyengéd szálak is fűzték a rendezőhöz. A sors fintorának is felfogható, hogy az egyik Coppola-film bemutatóján találkozott későbbi férjével, a francia Christopher Lambert-tel, akitől egy kislánya született. Legutóbb tavaly láthatták a nézők. Két filmben is szerepelt: az Y: The Last Man című fantasy akciófilm-sorozatban és Zack Snyder: Az Igazság Ligája című fantasy akciófilmben.

Köszöntjük még Barabás Évát 51. születésnapján.

Isten veled Meat Loaf!

Búcsúzunk fiatalkorunk egyik ikonikus alakjától. Michael Lee Aday, ismertebb nevén, Meat Loaf 2022.01.20-án, 74 éves korában hunyt el. Hallgassuk meg néhány dalát és emlékezzünk.

Kattins a címre!

I’d Do Anything for You

Bat Out of The Hell

Dead Ringer for Love

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.