Ki az? Érzékeny, családcentrikus vizes jegy?

Ez a Rák! Június 21-ével indul a Rák hava. Nézzük meg dióhéjban, hogy milyen tulajdonságok jellemzőek a Rák jegy szülötteire. – Somogyi Kitti írása.

A Rák a vízjegyek közül az egyik legerősebb energiával bíró, úgy is nevezzük, hogy a kardinális jegyek közé tartozik. Nagyon intenzívek az érzései az e jegyben születetteknek, empatikusak a környezetükkel szemben. Sokszor a szívüken viselik mások sorsát, szívesen odafordulnak a rászorulókhoz. 

Fontos számukra a család biztonsága és az otthon melege. Olyan közegben érzik jól magukat, ami a békeszigetét testesíti meg számukra, és ahová bármikor visszahúzódhatnak.

Érzékeny testrészeik a gyomor, mert nehezen viselik a stresszt és, ha sok negatív érzelmet vesznek magukra, akkor megfájdulhat a gyomruk.

Gyakran éri az a kritika ezt a jegyet, hogy túl szeszélyesek és megbízhatatlanok. Ez annyiban igaz, hogy a Hold uralma alatt álló jegyről beszélünk. Az érzelmi hangulatingadozások,- amilyen gyorsan a holdfázisok váltakoznak vagy amilyen gyorsan a Hold jegyeket vált egy hét alatt, – valóban jellemző lehet rájuk. Nagyon érzékenyek és, ha megbántódnak inkább passzívan visszahúzódnak. Ennek ellenére, segítőszakmákban kiváló terapeutaként dolgozhatnak a beleérző képességüknek köszönhetően. Ha valódi érzelmi támogatásra, vagy segítségre van szükségünk, akkor egy Rák jegy szülöttre, mindig számíthatunk.

Somogyi Kitti

Asztrológus

Asztrológiai pályafutásomat 20 évvel ezelőtt kezdtem. Eltökélt célom, hogy közelebb hozzam a minőségi asztrológiát az emberekhez. Ezzel felhívva a figyelmet az asztrológiában rejlő lehetőségekre. Hiszen mindennapi szinten könnyebben megtervezhetjük a segítségével az életünket, tudatosan felkészülhetünk a várható eseményekre vagy akár egy születési képlet elemzésével, objektív képet kaphatunk saját vagy valaki más jellemrajzáról, sorsfeladatairól.