Kétes a korábban eltűnt teniszezőnő hirtelen feltűnt fotóinak valódisága

Hetek óta nem tudni semmit arról a kínai teniszezőnőről, aki a közösségi médiában vádolta meg az ország volt miniszterelnök-helyettesét, Csang Kao-lit azzal, hogy a politikus szexuálisan zaklatta.

Peng Suaj, aki párosban korábban világranglista-vezető is volt, november 2-i bejegyzése óta nem adott magáról életjelet, a poszt pedig alig fél órával megjelenése után eltűnt, aznap Kínában még a tenisz szóra is bajos volt rákeresni a neten. Egyetlen hivatalos kínai szerv sem reagált a történtekre, az üggyel kapcsolatos kommenteket pedig letiltották. Ennek kapcsán a Női Tenisz Szövetség, a WTA ügyvezetője, Steve Simon nyomatékosan kijelentette: ha kell, kivonják érdekeltségeiket Kínából – vagyis nem rendeznek több WTA tornát az országban, ha nem derül ki, mi történt a teniszezőnővel. A járvány előtti utolsó évben már kilenc WTA torna volt Kínában. Sportolótársai, olyan teniszcsillagok, mint Naomi Oszaka, Serena Williams és Billie Jean King is aggodalmát fejezte ki az ügyben.

A legfrissebb fordulat, hogy állítólag friss képek kerültek elő Peng Suaj-ról, amiket a kínai állami televízió munkatársa osztott meg. A Guardian szerint vitatható a mosolygós, macskás képek hitelessége.