Madonna szerint a meztelenség

Madonna felháborodott. Rosszul érinti ugyanis, hogy az Instagram letörölte pikáns képeit, amelyeken látszott a mellbimbója. Bár elsőre csak egy sima magamutogató dolognak és értelmetlen felháborodásnak tűnhet, ennél azonban több van mögötte.

Az énekesnő azért kritizálta a közösségi platformot, mert véleménye szerint ez erős kettős mércét mutat. Míg a férfiak nyugodtan mutogathatják meztelen felsőtestüket, gyakorlatilag bárhol, bármikor, bármilyen felületen, addig a nőknek takargatni kell azt a testrészüket, amellyel ráadásul babáikat is táplálják. Madonna úgy véli, hogy a férfiak mellbimbója is tartalmazhat ugyanannyi szexuális töltetet, mint a nőké, ráadásul a feneküket például a nők is bármikor közszemlére tehetik cenzúra nélkül a közösségi médiában is. A popdíva végül köszönetet mond, amiért megőrizte épelméjűségét négy évtizednyi cenzúra, szexizmus, életkoron alapuló ítélkezés és nőgyűlölet után is. Posztja alatti kommentszekciót elárasztották a támogató kommentek, „free the nipple”, vagyis “szabadítsátok ki a mellbimbót” felkiáltással.

Instagram will load in the frontend.

Az énekesnő kifakadása kapcsán érdemes elővenni egyébként Janet Jackson történetét, akinek a 2004-es Superbowl Halftime Show-jában tépte le ruhájának mellrészét Justin Timberlake. Míg Jackson számára a megszégyenülést jelentette az eset, Timberlake-et felkapta a sajtó, és pár évvel később ő maga is Halftime Show-t kapott a Superbowlon.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.