Szombat reggeli kedvenc: Csokis-banános papucs

A csoki és a banán mindig jó párosítás. Főleg egy borongós reggelen. Semmi extrát nem kell velük csinálni, csak egy leveles tésztába csomagolni őket, hogy egy szuper reggelit képezzenek. Garantáljuk, hogy nem csak a gyerekek fogják imádni. 😉

Hozzávalók (5 darabhoz)

  • 20 g csokis pudingpor
  • 400 ml tej
  • 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés / csomag)
  • 1 db banán
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

A csokis-banános papucs töltelékének elkészítéséhez a pudingport egy gyorsforralóba tesszük. Felöntjük kb. 100 ml tejjel, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet is, beletesszük a cukrot, majd közepesen erős lángon, forrástól számítva kb. fél percig kevergetve főzzük. Ha besűrűsödött, félretesszük, hogy langyosra hűljön.

Kiterítjük a leveles tésztát úgy, hogy a hosszabbik oldala essen felénk. A tésztát a rövidebbik oldallal párhuzamosan vágva 5 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabok alsó felére kanalazunk a pudingból, kb. 2 evőkanálnyit, majd ráhelyezünk 2-3 karika banánt. A felső részt egy éles késsel keresztben, kb. 0,5 centiméterenként bevagdossuk, hogy mutatósabb legyen a végeredmény, illetve hogy a gőz távozni tudjon. Ráhajtjuk a tésztát a krémes részre. A széleit összenyomkodjuk, és lekenjük enyhén felvert tojással. 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük a péksütiket.

Recept: streetkitchen.hu
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.