Májusban érkezik Nicolas Cage új filmje a magyar mozikba

Egy fontos szabály van a túléléshez ebben a posztapokaliptikus világban: ha jön az alkonyat, zárkózz be! Május 30-án érkezik a mozikba az Amikor leszáll az éj.

Senki nem tudja, honnan jöttek és miért vannak itt. Egy dolog biztos, sötétedés után érkeznek és mindent elpusztítanak, ami az útjukba kerül. Paul (Nicolas Cage) és két tizenéves fia minden nap a túlélésért küzd ebben a posztapokaliptikus világban, amit ismeretlen lények uralnak. A legfontosabb szabály, hogy sötétedés után be kell zárkózni. Paul egyik fia azonban balesetet szenved az erdőben, miközben leszáll az éj…

“Néhány pillanatra az Amikor leszáll az éj olyan, mint A bolygó neve: Halál egy ír farmon, Nicolas Cage-gel Ripley-ként.” – kezdi kritikáját a rogerebert.com szerzője. “Hatásos creature feature, ami nem esik a posztapokaliptikus horrorok sablonos csapdáiba.”

“Brewer, aki a Minden, mindenhol, mindenkor vizuális effektjeinek vezető művésze volt, biztos kezű rendező.” – emeli ki a The Hollywood Reporter kritikusa. “A film egyik legerősebb pillanata, amikor először látjuk a szörnyet.”

“A mielőtt leszáll az éj a kortárs horrorfilmek és Spielberg ’80-as évekbeli blockbusterei közé helyezi magát, ugyanúgy használ jump scare-eket, mint szentimentális zenei betéteket.” – írja az IndieWire szerzője. “Egy elegáns film az élet azon dolgairól, amelyekért érdemes kockázatot vállalni, valamint emlékeztet minket arra, hogy Cage mennyi mindent tud nyújtani anélkül, hogy felismerhetetlenné torzítaná magát.”

Az Amikor leszáll az éj 2024. május 30-án kerül a magyar mozikba, az ADS Service forgalmazásában.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.