Megérkezett a Bernadette – A főnökasszony magyar előzetese

Catherine Deneuve főszereplésével készült fiktív elemeket is tartalmazó, humorral teli életrajzi film Bernadette Chiracról, az elsőfilmes Léa Domenach rendezésében. Bernadette Chirac-ot a francia Hillary Clintonnak szokták tartani: egy elnökfeleség, aki kilépett férje árnyékából, hogy saját politikai karrierbe kezdjen. Az ő életéről készített filmet Léa Domenach francia rendező Bernadette – A főnökasszony címmel, melyet idén a francia Oscar-nak számító Cesár-díjra jelöltek a legjobb elsőfilm kategóriában. 

A filmben amikor megérkezik az Elysée-palotába, Bernadette Chirac arra számít, hogy megkapja végre a megérdemelt pozíciót, hiszen mindig is férje árnyékában dolgozott, hogy segítse őt az elnökké válásban. Miután sem az elnök, sem a családja nem veszi őt komolyan, Bernadette végül úgy dönt, itt az ideje, hogy igazi médiaszemélyiséggé váljon és hallassa a hangját.

Hogy minden befolyástól mentesen tudja megírni és megrendezni a filmet, Léa Domenach egyáltalán nem konzultált senkivel a Chirac családból, aminek persze nem örült a család. A filmben egyébként kevernek a fikciós és valós események.

A rendező már a kezdetektől Catherine Deneuve-nek szánta Bernadette Chirac szerepét, csakhogy a francia színészlegenda az elején szkeptikus volt. Majd elolvasta a forgatókönyvet és meggondolta magát: a film “egy olyan nő története, aki kilép az árnyékból, megerősödik és szabad lesz.” Mint a színésznő elmondta, a szerephez nem másolni akarta Bernadette Chirac-ot, hanem inspirálódni belőle.

A produkció kezdetben a La tortue (magyarul: A teknős) munkacímet viselte, utalva Bernadette Chirac becenevére.

A filmben számos jelenethez (például a győzelmi tömegjelenetekhez vagy Hillary Clinton látogatásához) archív videók, rekonstrukciók és CGI keverékét használták – akárcsak a Forrest Gump című film esetében.  Az előzetest ITT tudod megnézni.

A Bernadette – A főnökasszony 2024. május 9-én kerül a hazai mozikba, az ADS Service forgalmazásában.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.