Neked mi a bizalom?

Kérdezte Tőlem, miután véget ért egy rendezvény, ahol voltunk.

Amikor el tudom engedni magam elötte és nélküle is – válaszoltam mindenféle tétovázás nélkül.

Először nem igazán értette, ezért így folytattam:

Tudod a bizalom olyan, mint amikor állsz a tengerparton, vagy a medence lépcsőjénél – itt már teljesen elvesztette a fonalat.

Vagy teljesen belemész és elengeded magad, akkor is ha vizes leszel, vagy először hideg a víz, vagy inkább bele se menj. Nem elég hinni a bizalomban, vagy átadod Magad neki, vagy felesleges próbálkoznod.

Pont ebben rejlik az ereje, hogy nem lehet nem érezni, nem lehet nem látni Rajtad.

De annyira nehéz bízni valakiben manapság – vágott közbe.

Tudom, de anélkül kár is belekezdeni bármiféle kapcsolatba. Vagy érzed, vagy nem. Én is sokszor adtam bizalmat olyan embernek, akinek nem kellett volna, de megérte, mert tanultam belőle és ma már sokkal jobban megválogatom, kinek is adok belőle.

De ha nem adnék belőle, teljesen magányos lennék, így kockáztatni kell, ahogy Neked is és semmit sem veszíthetsz vele.

De mi van akkor, ha átver? – kérdezte.

Szerintem nem tud átverni, ha Te magadat adod, megéled magad a kapcsolatotokban.

Ha egyszer vége lesz, azért, mert visszaélt a bizalmaddal, Neked ott lesznek a pillanatok és az amit ebből tanultál, így csakis nyerhetsz abból, ha lehetőséget adsz.

 Tudod, semmi értelme annak, hogy ne lehess saját magad a kapcsolatodban és folyamatosan azon gondolkozz, hogy ha éppen nem vagytok együtt, vajon hol, kivel és mit csinál a másik.

Hiszem, hogy minden ember életében eljön az a pillanat, amikor találkozik azzal az emberrel, aki abba szeret bele, akik vagyunk és hiába lesz földrajzilag más helyen, úgy fogjuk érezni, hogy nem lehetne ennél közelebb Hozzánk.

“A bizalom törékeny kincs: ha egyszer elnyertük, óriási szabadságot kapunk általa, de ha egyszer elvész, olykor lehetetlen visszaszerezni.”

– Guilty –

Szöveg: Marek Zoli – www.facebook.com/mrk.world
Marek Zoli

Egy ember a tömegből, aki talán jobban odafigyel a körülötte lévő világra és a benne lévő emberekre. Lehet csak plusz egy alkalommal állok meg a többi emberhez képest ebben a rohanó világban, hogy kiélvezzem az aktuális évszak illatát, de ezt mindig megteszem. Átlagos pasi, aki éli mindennapjait, miközben igyekszik egyszerre több ember életét élni, helytállni, mint friss apuka, büszkén viselni múltját, megélni a pillanatokat és összerakni a saját és a családja jövőjét.