Russell Crowe-t kicsit zavarja a Gladiátor II

Pályafutása nagy kiugrása volt a Gladiátor, a 2000-es szuperprodukció Oscart hozott Russell Crowe-nak, maga a film négy aranyszobrot kapott. Most, hogy elkészült a folytatás, a sztár nem maradéktalanul boldog.

„Kicsit zavar, hogy lett még egy film, mert ugye az én karakterem legutóbb meghalt, úgyhogy egy szavam nem lehetett, hogy mi legyen a folytatásban – mondta Crowe a The Hollywood Reporternek. – De persze hallottam pár dolgot, és kénytelen voltam tiltakozni, hogy jaj, kérem, ez a karakter nem ebben az irányban fejlődik. Persze ennek az okoskodásnak semmi értelme, hiszen nagyon mélyen el vagyok temetve. Szóval kíváncsian várom, hogyan áll össze az új film.”

Crowe már a Gladiátor előtt is jelentős színésznek számított, de nagy szüksége volt arra, hogy a rabszolgává lefokozott Maximus hadvezér szerepében egyszer s mindenkorra bevegye Hollywoodot. „Egyértelmű, hogy ez a film nyitotta meg előttem a kapukat. És őszintén be kell vallanom, hogy egy kicsit szomorú, egy kicsit meg irigy vagyok a folytatás miatt.”

A Gladiátor II főszerepében Paul Mescal látható, Luciust, Commodus császár unokaöccsét alakítja, aki kisfiúként már felbukkant az első részben. „Nehéz elszakadni az első film örökségétől – mondta Mescal az Esquire-nek. – A folytatás nagyon jól van megírva, és tiszteleg az első rész előtt, de azért van annyira más, hogy a karakteremet teljesen a magam képére tudom formálni.”

Mescaltól természetesen azt is megkérdezték, beszéltek-e Crowe-val a Gladiátorról, amire így válaszolt: „Nem tudom, miről lehetett volna beszélni. Imádok filmes sztorikat hallgatni, de két teljesen különböző karakterről van szó.”

Gladiator II – hazai bemutató: 2024. november 14.

Forrás: UIP
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.