Veszélyeztetett állatoknak minősülnek a koalák Ausztráliában

Drámaian csökkent a koalák száma Ausztrália keleti partjainál, ezért az ország a veszélyeztetett kategóriába helyezte át az erszényes állatfajt, amelyet 2012 óta sebezhetőként jegyeztek.

A bozóttüzek, földirtás, aszály és egyéb veszélyek tizedelik a koalákat a szigetországban, főként Queesland, Új-Dél-Wales és az Ausztrál Fővárosi Régió környékén. Sussan Ley környezetvédelmi miniszter múlt pénteken arról beszélt, a kormány elkezdett kidolgozni egy helyreállítási tervet, és a területfejlesztési kérelmek elbírálása során is figyelembe veszik a fajra gyakorolt hatásokat. Új-Dél-Wales esetében a koalák 2050-re kipusztulnának a tartományban, ha nem történik külső beavatkozás, mivel például csak a 2019-2020-as bozóttüzek körülbelül 5000 erszényest öltek meg, és élőhelyeik 24%-a érintett volt. A most meghozott döntésnél azonban jóval többre lenne szükség ahhoz, hogy tényleg megakadályozható legyen a koalák kipusztulása. Tudósok arra figyelmeztetnek, hogy az éghajlatváltozás súlyosbítja a bozóttüzeket és az aszályt is, valamint csökkenti az állatok fő táplálékának, az eukaliptuszlevélnek a minőségét.

Forrás: bbc.com

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.