A savas hámlasztás segíthet a ráncokon és aknés hegeken

Az ősz beköszöntével újra biztonságosan végezhető savas hámlasztás, ami igazi csodaszer a bőrnek. A hámlasztásnak köszönhetőn látványosan megújul a bőr: sugárzóan szép, egyenletes színű és bársonyosan puha lesz, ráadásul a ráncok csökkenése miatt jóval fiatalabbnak is tűnünk a kezelés után. A savas hámlasztás lényege soha nem a bőr roncsolása, hanem minden esetben a stimuláció, így érdemes profi szakemberre bízni kezelést – javasolja Dr. Széchenyi Kornél.

Bátran állíthatjuk, hogy a savas hámlasztás korunk egyik leghatásosabb kozmetikai kezelése: mindenkinek ajánlott, akinek esztétikai elváltozás van a bőrén, legyen szó pigmentfoltokról, apróbb ráncokról, hegekről vagy rosaceáról. A kezelést érdemes az őszi időszakban igénybe venni, ugyanis a napfényszegény hónapokban biztonságosabban végezhető, nem kell tartani a nap hatására kialakuló pigmentfoltoktól – de természetesen a megfelelő fényvédelem ilyenkor is kulcsfontosságú.

Savas hámlasztás nem csak az arcon, de a nyakon, a dekoltázson és a kézfejeken is végezhető.  A cél minden esetben a stimuláció, a bőrt soha nem szabad roncsolni a savval.  A hámlasztásnak az egészen kíméletestől a drasztikusig sokféle változata létezik, a megfelelő kezelésről egyedi állapotfelmérés után dönt a szakember. A kozmetikusok által végzett hámlasztás a bőrfelszínt érinti, de a kezelés-sorozat és az otthoni bőrápolási rutin mellett nemcsak az epidermiszt, hanem a dermiszt is a sejtaktivitás fokozására ösztönzi.

Bizonyos hámlasztó kezeléseket érdemes kéthetente, egymás után hat alkalommal elvégezni a tökéletes eredmény érdekében. „A hámlasztásnak köszönhetően a hám egyenletes felszínű lesz, kisimul, az irha volumene pedig megnő, az arc így teltebbé, feszesebbé válik. A pórusok összehúzódnak, a bőrfoltok halványodnak, vagy akár teljesen el is tűnnek, a ráncok mélysége pedig észrevehetően csökken” – mondja az orvos-esztétikai specialista.

„Bár léteznek otthon is alkalmazható savas hámlasztók, a bőr védelme és a biztonság érdekében érdemes profi szakemberre bízni ezt a kezelést, aki a bőrállagnak megfelelő, magas minőségű termékekkel dolgozik” – javasolja a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője. A szakember felépíti a hatalkalmas kezelést, ugyanis a savas hámlasztás kúra általában többlépcsős, az első illetve második kezelés után erősebb hámlasztás következik. Fontos tudni, hogy az eredményre nem kell a kúra végégig várni, már az első kezelés alkalmával a bőr rögtön gyönyörű, üde és bársonyosan puha lesz. Szinte nincs olyan esztétikai bőrprobléma, amin a savas hámlasztás ne segítene, legyen szó foltokról, gyulladásról vagy fakó, ráncos területekről. A kezelés nem jár felépülési idővel, csupán enyhe bőrpír vagy feszülő érzés jelentkezhet.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.