Aranyhaj a negyedik X után – avagy változz, hogy stílusos maradj!

womagic_aranyhaj

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királylány, akinek gyönyörű aranyszínű hajfonata olyan hosszú volt, hogy olyat még senki sem látott azelőtt…

womagic_aranyhaj
Fotó: Diseny – Rapunzel

Aranyhaj legalábbis a hajáról híresült el, ahogy Hófehérke gyönyörű hófehér bőréről és piros ajkairól. A világszép hölgyekről szóló mesék azonban általában úgy végződnek, – miután egymásra találtak hercegükkel, – hogy „Boldogan éltek, míg meg nem haltak” és senki nem firtatja sem Hófehérke, sem pedig Aranyhaj későbbi éveit, pláne változó korba lépésének viszontagságait.

Többen kértétek, hogy írjak arról, hogyan legyünk stílusosak 40 felett. Ez egy nagyon nagy téma, de most mégis megkísérlem felvázolni a lényeget.

Változtasd a stílusod, hiszen te magad is változol!

Amikor fiatalok vagyunk, jó esetben megtanuljuk, hogy mi szép rajtunk, mi az, ami miatt bókokat kapunk. Valakinek szép a szeme, vékony a dereka, esetleg „jó a lába”, az eszményi dekoltázsról nem is beszélve, vagy éppen szép és egyben hosszú a haja, mint Aranyhajé. De ami egy fiatal, hamvas nőnek külön ékessége, az nem biztos, hogy egy idősebb hölgyhöz is illik.

womagic_aranyhaj
Szépség ikonok önmaguk árnyékában – Képek: Pinterest
womagic_aranyhaj
Akiknek sikerült a váltás – Képek: Pinterest

Gondoljunk csak bele, hogy amíg egy fiatal lánynak a szépsége dominál, addig 40 évesen már mennyi élettapasztalat színesíti a személyiségét, ami idősebb korára bölcsességgé mélyül. Egy fiatal lány szertelen, bájos és bohém, míg egy 40 éves nő vonzó, de már nem árt, ha stílusos. 50 éves kortól pedig egyre inkább tért hódít az összkép harmóniája.

womagic_aranyhaj
A stílus változása 20-tól 60 éves korig. – Képek: Pinterest

Egy legendás hosszú haj esete

Még kislány voltam, amikor a tévében láttam egy éneklő hölgyet. Miközben énekelt feltűnően hosszú haját időről-időre hátra dobta. Annyira meghatározó volt ez a mozdulat, hogy még ma is ez jut eszembe először, ha Koncz Zsuzsára gondolok. A haja annyira emblematikus része volt, hogy amikor levágatta, a rajongótáborának egy része teljesen kiborult. Mégis meg kellett hoznia ezt a döntést, mert ő is változott és fontosnak tartotta, hogy stílusos maradjon. Nagyon nehéz lehetett, de mégis jó döntés volt.

womagic_aranyhaj
Forrás: beatkorszak.blog.hu, Urbán Tamás: Miskolci Popfesztivál, 1973. június 10., index.hu

Változni tehát érdemes! Vannak ugyan kivételek, stílusikonok extrém fiatalos, bohókás külsővel 70 év felett. Az ő stílusuk egyedi, extrém, de ami a leglényegesebb, hogy TUDATOS. Választhatunk tehát bármilyen utat, de az fontos, hogy jól átgondolt és tudatos választás legyen, ne egy divatbaki!

womagic_aranyhaj
Aranyhaj vajon milyen lenne idősebb korában? Talán ilyen. 🙂 – Forrás: Pinterest
Szöveg: Szemán-Fülöp Edina, stílustanácsadó, design manager – http://empatikstilus.hu
Szemán-Fülöp Edina

Stílustanácsadó

Empatikus stílustanácsadás sok praktikummal és némi humorral. Egyénre szabott megoldások hölgyeknek dizájner stílustanácsadótól. Ez vagyok Én.