Bőrápolás 40 felett – Tuti tippek a napi rutinhoz

Bőrápolás 40 felett

Rengeteget hallunk arról, hogy egy bizonyos kor felett a bőr veszít rugalmasságából, csökken az ösztrogénszint, szárazabbá, érzékenyebbé válik az arc. És akkor még nem beszéltünk a klimax okozta változásokról, a hormonális hatásokról. Nyilván van ezekben igazság, de sopánkodás helyett nézzük inkább mit tehetünk. Néhány apróbb változtatás a napi arcápolási rutinunkban nem csak a bőrünknek jó, de változatosságot is vihet hétköznapjainkba. Lássuk miről van szó.

Óvatosan a tisztítással!

Bőrápolás 40 felett

A női magazinokban ezerszer olvastunk már az alapos reggeli és est arctisztítási rutinról. A legtöbbször az úgynevezett három lépéses módszert ajánlják, mely habzó arctisztító, tonik és hidratáló krém alkalmazásából áll. De egyes bőrgyógyászok szerint 40-es éveinkben már nyugodtan elhagyhatjuk a reggeli habzó készítménnyel történő lemosást. Ha este rendesen elvégeztük a rutint, eltávolítottuk a szennyeződést és a sminket, akkor reggel elég egy langyos vizes frissítés, felesleges tovább szárítani a bőrt. A tonizálást és a hidratálást azonban reggel se hagyjuk el.

Figyelj rá mit kensz fel!

Vizsgálatok kimutatták, hogy a bőrgyulladások, különféle irritációk, allergiás tünetek sajnos gyorsítják az öregedés folyamatát is, megviselik az arcot. Ezért érdemes nyugtató hatású, antioxidánst tartalmazó krémeket kipróbálnunk a sima hidratáló krém helyett, még akkor is, ha egyébként nincs jelenleg semmilyen bőrproblémánk.

Fokozott fényvédelem

Nyáron, erős UV-sugárzás idején kortól függetlenül gondoskodnunk kell bőrünk védelméről. Egy megfelelő napvédő arckrém segít védelmet nyújtani a napfény okozta maradandó károk ellen. Reggelente érdemes ilyen készítményt felvinni az arcra, akár a jól bevált hidratálónk után, harmadik lépésként. Figyeld az SPF-jelölést a termékeken, ez jelenti azt, hogy a hidratáló fényvédelmet is biztosít.

Fontos SZEMpont

Bőrápolás 40 felett

Ha eddig nem használtál szemkörnyékápolót, akkor bizony ideje elkezdened. Az évek múlásával elkerülhetetlen, hogy sötét karikák vagy apró szarkalábak jelenjenek meg a szemünk körül. És bizony az sem csupán ügyes marketing fogás, hogy ezen a területen vékonyabb és érzékenyebb a bőrünk, vagyis nem biztos, hogy elegendő, ha a sima arckrémünkből teszünk a szemünk alá is egy pöttynyit. Jó hír, viszont egy kollagén tartalmú vagy Retinolos szemránckrémek kordában tudják tartani a nem kívánt tüneteket.

Olajozott műveletek

Bőrápolás 40 felettIdeje bevetni az arcápolás legújabb fegyvereit, az ápoló olajokat. Az illóolaj tartalmú arclemosók vagy szérumok remekül ellensúlyozzák a bőr szárazságát. Egy finom olajos arcszérumot érdemes még a hidratáló krém használata előtt felvinni az arcra, finom, paskoló mozdulatok segítségével. Ha az esti rutin részeként vetjük be ezt a csodafegyvert, még szebb eredményt érhetünk el, és a túlzottan zsíros hatástól sem kell tartanunk, hiszen éjjel épp elegendő idő van rá, hogy maradéktalanul felszívódjon a készítmény.

Egy kis permetezés

Bőrápolás 40 felett

Sokan azt gondolják, hogy arcpermetek teljességgel haszontalanok. Ám több kozmetikus is ajánlja a használatukat. Érdemes reggel és este, a megtisztított arcra spriccelni pár fújást az arcpermetből, majd jöhet a hidratáló krém, a szemránckrém, a még nedves arcra. A permet használata ugyanis, gyorsabb és hatékonyabb felszívódást biztosít. Olajos készítmények felvitelekor különösen ajánlott az alkalmazásuk.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.