Fehér foltok, vitiligo, hegek, stria: az orvosi tetoválás lehet a megoldás

Az orvosi tetoválás sokaknak nyújthat megoldást: segítségével veleszületett vagy szerzett betegségek látható nyomait enyhíthetjük, de más esztétikai problémát is szépen lehet vele korrigálni. Az eljárás enyhíti, sőt, akár teljesen el is tűntetheti a bőrön található zavaró színelváltozásokat –  mondja Varga Beáta, egészségügyi szakképesítéssel rendelkező kozmetikus, smink- és orvosi tetováló, a New Beauty Orvos-Esztétikai Központ munkatársa.

Az orvosi tetoválás a test változásai, betegségek és műtétek nyomait segít minimalizálni. A technikának köszönhetően nem csak a zavaró kellemetlenségek tűnnek el, de az önbizalom is nagyban visszaszerezhető, ezzel pedig az életminőség is javul. „A bőrfelületen látható színbeli eltéréseket pigmentálva a környező bőrfelülettel azonos árnyalatúvá tesszük, így enyhül az eltérés mértéke. Ezek a bőrszín-módosulások származhatnak balesetből, műtétből, vagy lehetnek betegség következménye is, de a striákra is megoldást jelenhet” – mondja a szakember, hozzátéve, hogy az eljárás a sminktetoválásból született.

Anyajegyek, pigmentfoltok, szeplők

„A domború anyajegyeket lézerrel el lehet tüntetni, azonban vannak olyan sima foltok, melyeket csak sebészeti úton lehet eltávolítani. Ez vágással és varratokkal is jár, ami az arcon nem alkalmazható a hegesedés miatt. Ebben az esetben megoldás lehet, hogy foltokat a bőrrel megegyező árnyalatúra színezzük be” – meséli Varga Beáta.

Az orvosi tetoválás akkor is szóba jöhet, ha valaki meg akar szabadulni a szeplőitől, vagy épp ellenkezőleg: pöttyöket is lehet tetováltatni az arcra. Ha valakinek fehér foltjai vannak a bőrén, azokon is segíthet a technika, a vitiligóban szenvedő emberek foltjait is képes elfedni a tetoválás.

Striák és sebhelyek eltüntetése

A striák fogyás, hízás, terhesség vagy testépítés hatására kialakuló vörös csíkok a bőrön, melyek később világos színűvé fakulnak, ezzel férfiak és nők életét egyaránt megkeseríthetik. Szinte lehetetlen megszabadulni tőlük, esetleg többszöri lézeres kezeléssel valamelyest halványítani. Az orvosi tetoválás lehet az egyetlen olyan megoldást, ami gyors megoldást nyújt: szakember az illető bőrszínével megegyező árnyalatúra színezi a csíkokat, így azok nem látszódnak. Ugyanígy működik a sebhelyek esetén is: ezek a zavaró részek bőrszínű pigmentekkel elfedhetőek.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva