Létezik olyan biztonságos módszer, ami még a botoxnál is hatásosabb

Az orvos-esztétikában sorra bukkannak fel olyan töltőanyagok és eljárások, melyek forradalmi újdonságnak számítanak: ilyen a Profhilo is, ami a bőr egyfajta biológiai átstrukturáló funkciójával tűnik ki az egyéb, hialuronsavat tartalmazó termékek közül – mondja Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista.

Sokan jól ismerik a hialuronsavat tartalmazó injekciókat és a helyileg alkalmazott készítményeket, de a legtöbben ilyenkor kizárólag a Botoxra gondolnak.  „A Profhilo és a Botox hatásai hasonlónak tűnhet azoknak, akik nem jártasak az orvos-esztétikai kezelések területén, azonban ezek a készítmények meglehetősen különböznek egymástól” – mondja a New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője. „A vegyületek teljesen különböző anyagokból készülnek, így különböző célokra is szolgálnak. A Botox az izmokat ellazítva csökkenti a ráncok kialakulását, a Profhilo viszont fokozza a bőr természetes gyógyulási folyamatait. A 100%-os tisztaságú hialuronsav-vegyület teljesen biokompatibilis, tehát semmilyen módon nem károsítja a bőr szövetét. Egyrészt gyönyörűen feszesít, másrészt pedig fokozza a bőr természetes kollagéntermelését és megújulását” – magyarázza a szakember, hozzátéve, hogy az eljárás egyik legmagasabb biztonsági besorolással rendelkezik. Minden előretöltött fecskendőt óvatosan kell beinjektálni mélyen a bőr alá, minimalizálva ezzel a szövetek feszülését és irritációját.

Az eddigi injekciós technikával szemben, amikor a hialuronsavat közvetlenül a ránc alá fecskendezik a bőrbe, a Profhilo injekciókat az arcon úgynevezett bio-esztétikai pontokba (BAP) adják be.

„Ezek a pontok olyan anatómiai struktúrával rendelkeznek, hogy az ide beadott hialuronsavas töltőanyag folyamatosan a bőr alatt diffundálva az arc szinte teljes felületén szétterjed. Ennek eredményeként kevesebb fecskendővel, szúrással és ezáltal kevesebb kellemetlenséggel lehet maximális eredményt elérni” – avat be a részletekbe Dr. Parrák Zita.

Sok más töltőanyaggal ellentétben a Profhilo biztonságosan alkalmazható a test egész területén: az arc, a nyak és a kéz, de a felkarok, a has és a térd is kezelhető. 

A BAP-módszer fokozatosan, akár egy hónapon belül jelentősen javítja a bőr minőségét, teljes hatása pedig két hónap után alakul ki. A szakember elmondása szerint ekkorra a hialuronsav végül teljesen lebomlik, és biztonságosan felszívódik a bőr minden rétegébe.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.