Örök fiatalság helyett autentikus öregedés!

Mi szeretjük a hamvas, fiatalos bőrt, de nem akarunk teljesen sima és ránctalan “maszkot” viselni. Az évek múlásával minden változik körülöttünk, a társadalom, a technológia, a kultúra és az értékek is. A világban zajló váratlan események hatására évről évre át kell értékelünk és újra kell gondolunk mindent. Új gondolkodásmódok és ideológiák kúsznak be mindennapjainkba, amelyek akarva-akaratlanul egész életünkre hatással vannak, legyen az ízlésünk megváltozása, értékeink újrafogalmazása, mindennapi cselekedeteink formálása vagy akár a szépségről alkotott képünk gyökeres átértékelése.

Az AVON Szakértői most a szépségideálok alakulását vették górcső alá, amely igen radikális változáson ment keresztül a közelmúltban. Sok éven keresztül ugyanis a fiatalság volt a szépség legfőbb forrása, de manapság új szépségideál hódít, mégpedig az autentikus öregedés. 

A világjárvány felerősítette az élet törékenységének tudatosságát, melynek következtében az öregedéshez való hozzáállásunk jelentősen megváltozott. Az 55 év feletti nők közül ötből kettő már nem sorolja a ráncokat és a finom vonalakat legjelentősebb bőrhibái közé. Napjainkban sokkal jobban értékeljük az életet, mint valaha, úgy gondoljuk, az öregedés egy ajándék, és ennek megfelelően változott a szépség és az öregedés viszonyáról alkotott véleményünk is. 

Manapság egyre nagyobb az igény arra, hogy testünkön a korral járó változásokat elfogadjuk ahelyett, hogy menekülnénk előlük, amely következtében az öregedésgátlás helyett előtérbe kerültek a különböző bőrtípusokra és egyéni problémákra koncentráló készítmények. A legfőbb célunk, hogy csak olyan hatóanyagokat és termékeket használjunk, amelyek bőrünk igényeire szabottak és saját problémáink enyhítésére kínálnak megoldást, hogy korunknak megfelelően, a legszebb és legüdébb formánkban tündökölhessünk. 

Igyekszünk bőrünk egészségét és hidratáltságát megőrizni, emellett pedig nagy hangsúlyt fektetünk bőrünk védelmére is, amely elvek követésével kiküszöbölhetjük a legáltalánosabb problémákat. A rendszeres fényvédő használat mellett bőrünk biztosan meghálálja a mélyre ható hidratálást. 

Fotó: senivpetro / freepik.com

A bőrápoláson túl pedig a szépségápolásban is elmozdulás tapasztalható, például egyre több nő szeretné letenni a hajfestéket és elfogadni haja természetes őszülését is. Ilyen például Busi Andrea is, az AVON CSR specialistája, aki a következő gondolatokat osztotta meg velünk ezzel kapcsolatban: „43 évesen hagytam abba a hajfestést, és amikor már nyilvánvalóvá vált az ősz hajam felvállalása, akkor sokszor kaptam meg azt a kérdést, hogy egy szépségipari vállalat alkalmazottjaként hogyan tehetem ezt meg. Büszke vagyok arra, hogy mi az AVON-nál arra ösztönözzük a nőket, hogy legyenek úgy szépek, ahogyan ők maguk szeretnének, a saját elvárásaiknak megfelelve, a saját igényeik szerint.” 

Az öregedés felértékelődésével párhuzamosan az aktuális trendek is hozzájárultak ahhoz, hogy a narratíva olyan irányba változzon, ahol a szűrő nélküli hitelességet a látszólagos tökéletesség elé helyezik. Ezt jól alátámasztja például a  TikTok közösségi médiaóriás felemelkedése is, amely globális platformot adott az “igazi” embereknek, és ezzel ellentrendet hozott az Instagram nagyon csiszolt világával szemben, amely oly sokáig dominált.

Végeredményképpen, a trendváltozás a bőrápolás és a szépségápolás szempontjából nem az öregedés elleni küzdelem megszűnéséről szól, hanem a hiteles öregedés felértékelődéséről és elfogadásáról. Megértjük a bőrünket és meg akarjuk adni neki, amire szüksége van ahhoz, hogy egészséges, erős és ragyogó legyen, bármilyen életszakaszban is vagyunk. Saját magunkból szeretnénk kihozni a maximumot, nem pedig mások ideáljainak megfelelni.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.