Heti horoszkóp 05. 02. – 05. 08.

Somogyi Kitti elkészítette a heti előrejelzést, amlyben a mindannyiunk életére éppen aktuálisan ható égi állásokat szedte össze. Lássuk, mit tartogatnak számunkra az előttünk álló napok.

Hétfő: a hét első felét, több napon keresztül egy Nap-Uránusz együttállás fogja meghatározni. Ez azt jelenti, hogy a Nap a Bikában álló Uránusz vonzáskörbe kerül. Ezáltal felveszi az Uránusz tulajdonságait, tehát gyorsan kell majd döntéseket meghoznunk. Nem várt fordulatokat élhetünk meg, amelyek egyfelől az elengedést, másrészről a felszabadulást erősíthetik.

Kedd: a fenti fényszöget, barátságosabbá teszi, hogy a Vénusz a Jupiter mellé áll majd. Ezzel segítve a szerelmi életünket és az anyagi ügyeinket is. Akik esetleg régebb óta megrekedtek magánéletileg, azok valószínűleg most a héten, meghozzák a döntést, amit halogattak és egy új irányba fognak majd elindulni.

Szerda: a Vénusz jegyet vált és az érzékeny Halakból belép a Kosba, de még mindig a Jupiter közelében marad majd. Azáltal, hogy jegyet vált, az érzelmi életünkre a kezdeményezés, gyorsaság lesz a jellemző, és ne felejtsük, hogy a hirtelen helyzeteknek kedvez a Nap pozíciója is, az Uránusz mellett. 

Csütörtök: a mai napon a legegzaktabb az Uránusz és a Nap együttállása. Ha két bolygó ugyanarra a fokra kerül egy jegyen belül, akkor nagy a valószínűsége, hogy konkrét eseményeket is okoz az életünkben. Próbáljunk a mai napon türelmesnek lenni, ha mégis olyan helyzettel kínálna meg minket az élet, amire nem számítottunk vagy felzaklatna bennünket. Ha nem is tudjuk elkerülni,  sokat segíthet, ha higgadtan próbálunk meg reagálni.

Péntek: sokat segít a helyzetek kezelésében, hogy az érzelmi életért felelős bolygó a Hold, több napot is a Rákban fog tölteni, így megértéssel és nyugalommal kezelhetjük a bennünket ért hatásokat. Szintén az érzelmi életünknek kedvez, hogy még mindig tart a Vénusz pozitív hatása. Egyedül az Uránusz okozhat, gyors, nem várt szituációkat.

Szombat: próbáljuk ma a Halakban álló Mars segítségét kérni, mert a megérzéseink és a simulékonyságunk sokat segíthetne a konfliktuskezelésekben. Szerencsére a jövő hét első napjaiban, mentesül a Nap az Uránusz mindent felforgató hatása alól, és nyugodtabb vizekre evezhetünk.

Vasárnap: a mai napon a Hold és a Vénusz alkot egy kedvező fényszöget, hiszen mind a ketten tűzjegyben állnak, Oroszlán és Kos. Ez azt jelenti, hogy amit érzünk a szeretteink iránt, azt ki is tudjuk fejezni, gyorsan és céltudatosan. A tűz jegyek a kezdeményező készségükről híresek, és  mai napon teljes lesz az összhang a két bolygó között.

Fotó: Myranius Fotos / pixabay.com

Holdnaptár

Hétfő, kedd, szerda: nagyon dinamikusan indul a hétfő, hiszen a Hold a Merkúr mellé kerül az Ikrekben. Ez nagy segítséget fog jelenteni az érettségizők számára! Az Ikrek jegynek eleve erőssége a kommunikáció és a tanulás, ha itt találkozik egymással a Hold és a Merkúr, akkor sokat fog abban segíteni, hogy bátran hallgassunk a megérzéseinkre. Jó lesz a kedd is, egyedül a szerdai napon érezhetünk némi korlátozást a Szaturnusz miatt, éppen ezért jól osszuk be az időnket!

Csütörtök, péntek, szombat: ezalatt a három nap alatt a Rákban tartózkodik a Hold, így az érzékenység, a megértés, a másokra való odafigyelés kerül előtérbe. Használjuk ki a Hold kedvező jegyhelyzetét a napokban, és legyünk kedvesek a környezetünkkel. Ha korábban összevesztünk volna valakivel, most nagyon jó az alaklom a békülésre.

Vasárnap: az Oroszlánba lép a Hold és ezzel a jeggyel zárja a hetet. Az Oroszlán Holdnál büszkék és erősek lehetünk érzelmek tekintetében. Ha nem vagyunk túl rámenősek, akkor finomabb eszközökkel is célt érhetünk.

Avatar photo
Somogyi Kitti

Asztrológus

Asztrológiai pályafutásomat 20 évvel ezelőtt kezdtem. Eltökélt célom, hogy közelebb hozzam a minőségi asztrológiát az emberekhez. Ezzel felhívva a figyelmet az asztrológiában rejlő lehetőségekre. Hiszen mindennapi szinten könnyebben megtervezhetjük a segítségével az életünket, tudatosan felkészülhetünk a várható eseményekre vagy akár egy születési képlet elemzésével, objektív képet kaphatunk saját vagy valaki más jellemrajzáról, sorsfeladatairól.