Skinimalizmus – A minimalista trend lehet a megoldás 40 felett?

Ha bőrápolásról van szó, sokaknak még mindig a minél több, annál jobb elv jut eszükbe, azonban a tökéletesség iránti vágy már tavaly lecsengett. Az egyre népszerűbb minimalista szépségtrend a kevesebb néha több szemléletben hisz, azonban tudjuk, milyen nehéz ellenállni a késztetésnek és az izgalomnak, hogy újabbnál újabb termékeket próbáljunk ki.

Most viszont eljött az ideje, hogy mi is belekóstoljunk a skinimalizmus világába. Az AVON szépségszakértője, Károlyfi Edit segítségünkre lesz abban, hogyan minimalizáljuk bőrápolási rutinunk, miközben maximalizáljuk az eredményeket.

Mi is az a skinimalizmus?

Könnyed, új, magabiztos és fenntartható. Olyan jelzők, amelyekkel tökéletesen leírhatjuk a skinimalizmus lényegét. Könnyed, hiszen egyszerre nem használunk sok terméket, csupán olyan hatóanyagokkal dolgozunk rutinunkban, amire bőrünknek szüksége van. Új, mert a pandémia okozta változás hozta életünkbe ezt a trendet is.

Manapság a nők csupán 10%-a használ naponta ötnél több bőrápoló terméket, 64%-uk pedig legfeljebb hármat. 

Magabiztos, a szó azon értelmében, hogy elfogadjuk hibáinkat, és nem félünk megmutatni őket. Hagyjuk, hogy önbizalmunk dolgozzon, megmutatjuk hegeinket, pórusainkat, élvezzük a természetességünk adta ragyogást. Fenntartható is, mert kevesebb termékkel érjük el ugyanazt a hatást, hiszen többfunkciós szérumokat használunk, amivel nem csak időt spórolunk, de a hulladékot is csökkentjük.

Mi kell egy skinimalista rutin kialakításához? 

1. Egy jó lemosó

Pörgessük fel a tisztítást! Ha skinimalisták vagyunk, ha nem, az arcápolás legelső lépcsője mindig egy jó arctisztító kiválasztása. A megfelelő arcmosás megtisztítja a pórusokat a felgyülemlett szennyeződésektől, tiszta alapot képez, hogy a rutinunkban következő termékek könnyebben szívódjanak be bőrünkbe.

2. Szérum a problémára

Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mire keressük a szérumot. Milyen hatóanyagra van szüksége bőrünknek, mi az, amire fókuszálni szeretnénk. Ha a hidratálás a fő célunk, vessük be a hialuronsavat. Ha a bőröregedés ellen szeretnénk küzdeni, a szakértő a regeneráló szérumokat javasolja.  Ezek segítenek csökkenteni a ráncok és a pórusok láthatóságát, helyreállítani a feszességet és a rugalmasságot. A felnőttkori pattanások és azután keletkező hegek meggátolása is sokunknak okoz dilemmát, de abban biztosak lehetünk, a hámlasztás ilyenkor is megoldás.

3. Hidratáló és fényvédő

Fényvédő nélkül sehova! A reggeli rutin alapja a magas faktorszámú fényvédő felvitele, hiszen már megtanultuk, a napsugarak nemcsak jókedvvel töltik fel lelkünket, de elősegítik a ráncok kialakulását is.

+ 1 bőrápoló sminkek

A skinimalizmus alapvető vállalása a hatóanyagok ötvözése, a multifunkciós termékek használata. A szérumhatású alapozókkal mi is több legyet üthetünk egy csapásra, hiszen nemcsak segít bőrtónusunk egységesítésében, de a benne található exkluzív triple action komplex vízmegkötő anyagokkal, ragyogást kölcsönző összetevőkkel, C- és E-vitaminnal, valamint antioxidánsokkal nyújt akár 72 órás hidratálást, mindemellett kihangsúlyozza bőrünk naturális megjelenését is.

Fontos azonban kihangsúlyozni azt is, hogy skinimalistának lenni nem azt jelenti, hogy sosem nyúlunk többé arcunkhoz vagy nem próbálunk ki olyan újdonságokat, amelyek izgalmat hoznak bőrápolási rutinunkba és fürdőszobánk polcaira, hanem a lényeg, hogy mindezt csupán megfontoltan és leegyszerűsítve tesszük. Olyan alkotóelemekben gondolkodunk, amire arcbőrünknek tényleg szüksége van, nem esünk túlzásokba, és hagyjuk, hogy természetes ragyogásunk előtérbe kerüljön.