Védd a bőröd a kék fénytől!


A testünk egy 24 órás ritmust követ, mely a fényhez és sötétedéshez igazodik. A TV-k, monitorok vagy mobiltelefonok fénye azonban befolyásolja ezt a ritmust. Fontos, hogy ne hagyjuk ezt figyelmen kívül!

Nappal elsősorban a legsokrétűbb benyomások „be-engedésével” vagyunk elfoglalva, megvédve magunkat a negatív hatásoktól, amikor szükséges, valamint megfelelve a széles körű elvárásoknak. Éjszaka pihenünk és tudat alatt átrendezzük az aznapi információkat. Az agyunk átmegy egy egyfajta tisztító programon, eltárolva a nap kellemes vagy fontos élményeit a memóriánkban, és ha lehetséges, feledtetve velünk a felesleges vagy stresszes élményeket. Ahogy áthaladunk az alvás különböző fázisain, lépésenként érjük el a pihenést, amíg el nem érjük a mélyalvást, melyben teljesen regenerálódunk. Végezetül egy felébresztő szakasz készít fel bennünket az elkövetkezendő napra.

6 TIPP a pihentető alváshoz:

  1. Minél kevesebb fényt engedj be a szobába! Az agyunk nehezebben termel melatonint, ha fénynek vagyunk kitéve.
  2. Kövess egy alvást elősegítő diétát! Este a testünknek több magnéziumra, szerotoninra és aminosavakra van szüksége.
  3. Szellőztesd ki a szobádat lefekvés előtt! Az ajánlott szobahőmérséklet kb. 18°C
  4. Lefekvés előtt kerüld a telefonod, tableted és számítógéped használatát!
  5. Fogyassz el egy nyugtató hatású teát, (citromfű, zsálya, levendula, stb.) vagy egy pohár meleg tejet mézzel.
  6. Szép gondolatok a szép álmokért! Idézz fel kellemes emlékeket: az utolsó nyaralásodat, egy felejthetetlen naplementét, vagy a tenger nyugtató hullámainak mosását.

HA MÉGSEM MEGY AZ ALVÁS…

Gyakran előfordul, hogy mikor lefekszünk aludni, nem sikerül pihenni. Ilyenkor az elménk még mindig le van foglalva a napunk különböző élményeivel és nem tud kikapcsolni.

Különböző fényhatások (a kék fény), mint a TV-k, monitorok vagy mobiltelefonok csak néhány olyan tényező, melyek az agyunkkal elhitetik, hogy még nappal van.

Ilyenkor tapasztalhatjuk meg a nem pihentető alvást, mely alatt nem tudjuk hatékonyan kihasználni az alvás különböző fázisait, végül sokkal fáradtabban ébredünk, mint ahogyan azt elterveztük. A bőrünk, mint a fizikai állapotunk tükre, tisztán mutatja ennek hatásait: nem tűnik annyira rugalmasnak, esetleg puffadt, színtelen és gyorsan irritálódik.

MI A KÉK FÉNY?

A kékfény, vagyis „nagy energiájú látható fény” (High Energy Visible – HEV), amelyet az elektronikus ezsközök bocsátanak ki (okostelefonok, tabletek, TV, computerek). Olyan hullámhossza a fénynek, ami tartalmaz kék és lila fényt és a látható fény legmagasabb hullámhossza.

A kék fény a napfényhez hasonlóan önmagában is képes arra, hogy elősegítse a szabadgyökök képződését a bőrben, ami köztudottan ráncok, foltok kialakulásához vezethet.

A bőr tartó szöveteit támadják, így jelentős károsodást okozva a kollagén és elasztin termelésben. A kékfény a gyakorlatban láthatatlan, mivel 380 és 500 nm közötti tartományban van. Közvetlen és veszélyes hatással van a test melatonin termelésére mivel felborítja a belső biológiai óránkat és alvásritmusunkat (napi ritmus).

HOGYAN VÉDEKEZHETÜNK A KÉK FÉNY ELLEN?

  • Amennyire csak lehet a lehető legtávolabb legyenek az arcodtól az elektronikus eszközök.
  • Csökkentsd a képernyő fényét.
  • Használd az Unico Szérumot vagy a Declaré 5 Secrets Night Creamet nappal és este.

Az Unico Szérum kétféle ginzeng kivonatot tartalmaz, mely hatékony energia bomba a bőrnek és megvédi a sejteket a kék fény és más külső káros hatásoktól. A forradalmi aktív összetevőkben gazdag keverék extrém bőrbarát hialuronsav mátrixba van burkolva, ami felerősíti a termék hatékonyságát a bőrrel való kölcsönhatásra való extrém képességének köszönhetően. Szilikon-, illatanyag és alkohol-mentes, nikkel-tesztelt, nem mitesszerképző, a szérum selymes, hidratáló textúrájú, egyedi tapintással és megjelenéssel: antioxidáns és regeneráló E-vitamin mikrogömbök áttetszenek a textrúrájában.

Declaré 5 Secrets Night Cream segít a bőrnek teljesen hasznosítani az esti pihenést a reggeli ragyogóan szép ébredés ígéretében. Válogatott olajok, aromaterápiás hatásaik segítségével segítenek elfeledtetni a nap stresszes élményeit, miközben a selymes-krémes textúra kényezteti az érzékeidet és felkészít egy valóban pihentető éjszakai alvásra.

 

 


Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.