Így működik az ingyenes, budai krízisközpont

Abortuszra készülő fiatalok, identitás-problémával küzdő kamaszok, válás előtt álló házaspárok, elváltak, gyászoló özvegyek – egyre több segítségre szoruló keresi föl az 1 hónapja nyílt Pasaréti Közösségi Ház krízisközpontjának szakembereit.

Mindössze 1 hónapja nyitott meg Buda legújabb közösségi helye, amelynek ingyenesen igénybe vehető Családi ház elnevezésű programjai és szakemberei: családterapeuták, szakpszichológusok már több rászorulót fogadtak, minden korosztályból. A Pasaréti Közösségi Ház ugyanis nemcsak egy kulturális központ, a hitélet, a családpasztorációs tevékenység ugyanolyan fontos részét képezik az intézmény életének.

A TeenStar – kamaszkori szexuálpedagógiai programra eddig 2 csoport telt meg, akik olyan témákat beszélnek át, amelyet otthon nem mernek előhozni. Szexualitás, fogamzásgátlás, pornóprevenció, önértékelési zavarok, mind részei a programnak.

Az abortusz előtt állók vagy arra kényszerült fiatalok életvédelmi krízisközpontjára nagyon nagy szükség volt a II. kerületben is. Itt az „Elfogadó hely” mentálhigiénés szakembereihez nem csak a kamaszlányok, hanem azok hozzátartozói is fordultak már segítségért terheik enyhítésére.

Négyféle párterápiára jelentkezhetnek be a kapcsolati problémákkal küzdő házaspárok, akik hétről-hétre, ahogy értesülnek a lehetőségről, egyre többen kérnek időpontot. Csoportos tréningek és személyes kísérés formájában is nagy az érdeklődés a Pasaréti Közösségi Házban.

Az elváltaknak életvitelük rendezésében egyházjogász, a trauma feldolgozásában pedig a ferences atyák és szakpszichológusok segítenek, hogy egyedülálló szülőként is boldogulni tudjanak.

Az idős korosztály leggyakoribb problémájával gyászterapeuták foglalkoznak és természetesen őket is támogatják a közösségi házat fenntartó ferences rend szerzetesei.

További információ: https://pasaretikozossegihaz.hu/csaladi-haz

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.