Néhány dolog, amit azelőtt gondoltam az életmódváltásról, mielőtt leadtam 28 kilót!

A cím Krénn Diána, a Gullon életmód bloggerének szavai, aki összeírta nektek, melyik volt az az 5 tévhit, ami az ő dolgát is megnehezítette az életmódváltása során, és végül, hogyan sikerült felülkerekednie rajtuk.

Az első dolog, ami talán a legalapvetőbb tévhit nem csak nálam, hogy este már nem ehetek semmit!

A vacsora nagyon fontos része a napomnak, így meg kellett tanulnom, hogy ehetek sete is, csak jobb, ha ilyenkor már kerülöm a felesleges szénhidrátokat. Inkább választok egy könnyed zöldségágyon sült halat vagy egy tartalmas salátát zsírszegény grillezett sajttal.

A második ilyen az édességeknek lőttek!

Ez sem igaz, sőt mióta életmódot váltottam többet nassolok, csak nem mindegy mikor és persze, hogy mit! Uzsonnára készítek egy fehérjében gazdag pohárdesszertet, némi piros gyümölccsel és hozzáadott cukortól mentes rostokban gazdag keksz kíséretében. A szakemberektől azt tanultam, hogy például, ha dobok hozzá még egy kevés kollagént, az abban levő fehérje még inkább lassítja a felszívódását a szénhidrátoknak.

A harmadik ilyen óriási tévedésem a nekem erre nincs időm!

Amióta életmódot váltottam sokkal tudatosabb lettem, és így az időbeosztásom is nagyon sokat fejlődött. Számomra sokkal nagyobb stressz volt, amikor kaotikus napokat éltem, sokszor ebédig csak egy kávét ittam. Ma már ez elképzelhetetlen számomra. Persze édesanyaként, marketing menedzserként vannak még mostanság is rohanós napok, de ezekre az időszakokra mindig van az autóm kesztyűtartójában egy-egy kis csomag hozzáadott cukormentes keksz, ami abban segít, hogyha el is csúszik az ebédem, nem éheztetem ki magam annyira, hogy aztán túlevés legyen a vége, amikor az ebédre kerül a sor.

A negyedik és egyben talán a legfontosabb, hogy sok-sok évig azt gondoltam a diéta egy szükséges rossz, hogy ne egy kövér ember nézzen vissza rám a tükörből!

Az életmódváltás számomra elsődlegesen egészségügyi kérdés volt, és nem a tükörben látott kép megváltoztatása. Rájöttem, ha egészséges vagyok, nagyobb esély van arra, hogy a tükörben is olyan valaki nézzen vissza rám, akire mosolyogni tudok.

Az ötödik tévhitem az ,,akkor én már soha többet nem ehetek normálisan,,!

Amióta életmódot váltottam, úgy gondolom, hogy sokkal változatosabban étkezem, és szinte minden ,,normális,, ételt eltudok úgy készíteni, hogy az tápanyagokban gazdag legyen, és tartalmazzon a szervezetem számára hasznos alapanyagot is.

Még több egészséges tippért látogass el a Gullon oldalaira!

Facebook: @gulloncukormentes
Instagram: @gullon_kekszek
Tik-Tok: @gullon_zero_kekszek

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.