Eláruljuk a legfinomabb forralt bor receptjét!

Eláruljuk a legfinomabb forralt bor receptjét!

A forralt bor a karácsonyi vásárok alapvető itala, de az ünnepi asztalról sem hiányozhat karácsonykor. Fahéjjal, ánizzsal, friss gyümölcsökkel, szegfűszeggel és mazsolával is ízesíthetik – ahány ház, annyi szokás. De melyik recept a legfinomabb?

Eláruljuk a legfinomabb forralt bor receptjét!

A legfinomabb forralt bor receptje:

Hozzávalók: 

750 ml száraz vörösbor
1 narancs felkarikázva
8 darab szegfűszeg
2 fahéjrúd
2 csillagánizs
2-4 evőkanál cukor,
méz vagy juharszirup
¼ csésze brandy (opcionális) 

Elkészítés: Tegyük az összetevőket egy edénybe, és kezdjük el közepes tűzön felmelegíteni. Mielőtt elkezdene forrni, vegyük alacsonyra a hőt, fedjük le és hagyjuk így 15 percig vagy legfeljebb 3 óráig. Szűrjük le, és öntsük bögrékbe!

Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva