Írjunk együtt színdarabot Makranczi Zalánnal?

A KÉK Klubról és azokról az értékekről, amiket ez a közösség képvisel, már korábban is írtunk. Most egy újabb egészen egyedülálló programmal gazdagodott a kulturális klub repertoárja. November 9-én, ma 18:00 órakor indul az Írjunk együtt színdarabot és játsszuk el című színházi programsorozatuk Makranczi Zalán színész vezetésével.

Nem titok, rajongunk a kultúráért, imádunk olvasni, előadásokra-moziba-színházba járni, sőt, szövegeket írni is. Nagy öröm volt felfedezni a KÉK Klubot, a rendkívül színes és egyedülállóan színvonalas programokat. Igen, jól gondoljátok, nem mindig tudunk választani, mert szívünk szerint mindre mennénk. Viszont Kovács Kriszta októberi online előadása után maximálisan biztosak vagyunk abban, hogy akit egy kicsit is érdekel a színház világa, az alkotás folyamata, a kreativitás megélése, hogy milyen a másik oldalon, a színpad mögött a színház és ezt első kézből élné át, tudná meg a műhelytitkokat, az egyik legnevesebb magyar drámaírótól, Székely Csabától, a kiváló dramaturg Kovács Krisztától, és a Soós Imre és Művészek Magyarországért díjas színésztől, Makranczi Zalántól – annak bizony itt a helye.

Kihagyhatatlan saját élmény

Szoktatok színházba járni? Belehallgatni mintegy láthatatlanul, önkéntelenül, de kíváncsian mások beszélgetésébe buszon, a villamoson vagy a kassza előtt várakozva? Ugye, milyen furcsán érdekes egy ilyen helyzet hangulata? És elképzelitek néha idegenek életét? Egy-egy napjukat? Mit gondol, mit érez, mit lát? Igen? Na, akkor ez az izgalmas kísérlet nektek is szól, vagyis mit szólnátok ahhoz, hogy profikkal írjunk együtt egy igazi színdarabot?

Fotó: Urbancsok Panna / Kék Klub

A program vezetője Makranczi Zalán, Soós Imre és Művészek Magyarországért díjas színész. Összefogja, irányítja és segíti a résztvevőket abban, hogy kiteljesedjenek, kreativitásuk szárnyaljon, és egy igazán klassz színdarab születhessen. A mű elkészültével pedig felkészíti a „klubszínészeket” a darab előadásra.

Székely Csaba a színdarabíró program tiszteletbeli mentora, aki távolról figyeli és észrevételeivel segíti a darab létrejöttét. Székely Csaba író, drámaíró, aki drámáival többször elnyerte a Színikritikusok díját, a számos további magyar és nemzetközi elismerés mellett.

Kovács Krisztina dramaturg előadásával segíti az elindulást, majd figyeli a folyamatot, véleményt mond, mint mentor.

A folyamat részletei

A programsorozaton személyes és online formában is részt vehetnek a klubtagok. A vidéken és külföldön élő klubtagok sem maradnak ki, ezért biztosítják az online részvétel lehetőségét a személyes részvétel mellett. A színdarabíró programsorozaton korlátozott számban, alkalmanként 16 fő vehet részt online, és 6 fő személyesen. Ha valaki biztosan jelen szeretne lenni, válasszon hosszabb klubtagságot, így előre, akár két hónapra is jelentkezhet a megadott időpontokra.

A színdarabíró programsorozat tervezett időtartama 3 hónap, kéthetes programokkal számolva. Az elkészült darab próbáit követően, a színdarab tervezett előadása: 2023. május 20. (szombat) 19.00.

Azoknak a klubtagoknak, akik a színdarabírásban részt vesznek, elsőbbséget biztosítanak a darab előadásában, a szerepektől függően. Azoknak a klubtagoknak pedig, akik ugyan részt vesznek a színdarab írásában, de nem kívánnak részt venni a darab előadásában, alkalmanként bepillantási lehetőséget biztosítanak a próbafolyamatba.

Szóval, van kedvetek színdarabot írni Makranczi Zalánnal?

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.