Könyvklub: Sercegés és erdőzúgás

A hétre kivételesen nem egy regényt hoztunk, hanem egy szakácskönyvet. De nem akármilyet! Ez a könyv egy erdei gasztrokalandot mesél el, egy olyan kalandot, aminek a végén ötvenöt érdekes és ízletes recepttel leszünk gazdagabbak.

Segal Viktor és Vida József ezt az erdei kalandot először receptbe, majd lábasba, fazékba, serpenyőbe öntötte és azokat egyenként, sercegve, kisütve, megfőzve, keverve, feltálalva adja a kezünkbe, s hozzá alapként vagy – ha úgy tetszik – köretként Széchenyi Zsigmond nagyszerű írásaiból idéznek. Széchenyi nyomában járva összegyűjtötték a magyar erdők kínálta alapanyagokat vadakból, vízi- és vadszárnyasokból, gombákból, gyógyfüvekből, tavak s patakok halaiból, hogy azokat kiegészítsék a mezők és konyhakertek kincseivel, majd mindezeket kedvükre megfőzve vagy megsütve közreadják.

Hisznek abban, hogy a könyvbe kötött erdei kalandjuk végén kedvet csinálnak a vadfőzéshez, vadsütéshez, kedvet az erdőjáráshoz és – hogy a jutalom teljes legyen – legkedvesebb desszertjeik, süteményeik, édességeik receptjét is közreadják. Széchenyi Zsigmond: Ahogy elkezdődött… című könyvének ikonikus mondata annyira találó, hogy azóta is idézik az erdőjárók, természetkedvelők, vadászok: „A Vadászat”: vadűzés és erdőzúgás, de több Erdőzúgás. Így lett Viktor és József erdei gasztrokalandjában is sok sercegés és erdőzúgás. Ám a főzés és a sütés természeténél fogva: több Sercegés.

Szerző: Segal Viktor – Vida József

Kiadó: Boook Kiadó

Ára: 6980 Ft

ITT tudod megrendelni!

Ne felejtsétek, hogy ti is ajánlhattok könyvet a Könyvklubba, és folyamatosan várjuk könyvkritikáitokat is akár a Facebook oldalunkon a Könyvklub posztok alatt, akár e-mailben az info@womagic.hu címen.

A legjobb írásokat a magazin oldalán is közzétesszük, és egy friss, ropogós könyvvel jutalmazzuk. 

Nyitókép: pixabay.com
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.