A petite 50 árnyalata, avagy stílustitkok alacsony hölgyek számára

A téma, számomra hogy úgy mondjam húsbavágó, hisz 157 cm-es testmagasságommal és 34-es lábammal megtestesítem az igazi petite típust. De hogy kit is nevezünk petite-nek, azaz kicsinek? Egész pontosan a legfeljebb 163 cm-es testmagassággal rendelkező hölgyeket.

Persze ez merőben tág fogalom, hiszen attól, hogy valaki petite, sokféle alkattal és testarányokkal rendelkezhet. Nézzük tehát mennyire sokszínű is lehet egy petite.

Kislányos, vékony alkat

Audrey Tautou ennek a típusnak az egyik megtestesítője. A 160 cm-es színésznő alapvetően alacsony, fiús alkat kislányos bájjal. Arányos testalkata révén sokszor megenged magának csípőnadrágot akár színes övvel is. A csípőre helyezett színes öv nem kifejezetten ajánlott alacsony testalkatnál, mert markánsan kétrészre osztja a testet, a helyzetet az menti meg, hogy az öv keskeny, ellenkező esetben zavaró lenne. Nőies hatást a klasszikus vonalvezetésű finom esésű anyagokkal és kiegészítőkkel teremt.

Forrás: pinterest.com, hollywood.com

Alacsony hatást keltő petite

Christina Ricci-t az Addams family-ben ismerhettük meg, kissé fura copfos kislányként. 155 cm-ével vérbeli petite-nek számít. Alacsony hatást meglehetősen rövid lába miatt kelt, amit fontos, hogy ellensúlyozzon, ha igazán stílusos összhatást szeretne elérni. Esetében is láthatjuk, hogy a nagyméretű táskákat jobb, ha minden alacsony hölgy mellőzni igyekszik. Ezzel szemben az emelt derekú nadrágok és szoknyák, illetve az egyszínű ruhák szépen nyújtják alkatát ugyanúgy, mint a világos pántos fekete szandál az utolsó képen.

Forrás: stylefrizz.com, cosmopolitan.com, redcarpet-fashionawards.com, elmundo.es, independent.ie, gala.de, pinterest.com

Magas hatást keltő petite

Nicole Richie 155 cm-es magassága kifejezetten meglepő. Ő az az alacsony hölgy, aki a magas nők arányaival rendelkezik, csak épp piciben. Átlagosnál kisebb feje és hosszú lábai teszik nyúlánkká megjelenését. Az ilyen arányokkal rendelkező hölgyek sok mindent megengedhetnek maguknak, amit más petite társaik nem. Talán egyedül az óriási táska, ami hasonlóan kerülendő a számukra.

Forrás: pinterest.com, silk-n-spice.blogspot.com, thecut.com

Nőies, homokóra

Salma Hayek, a 157 cm-es mini bombázó. Akár milyen pici a hölgy, még véletlenül sem tűnik kislánynak. Telt idomai és darázs dereka teszi fantasztikusan nőiessé alkatát. Esetében is érvényes a szabály, hogy a derékvonal hangsúlyozásával tűnik hosszabbnak a lába. Számára ez nemcsak pofon egyszerű, de merőben ingergazdag látványt is nyújt. Szinte mindig magassarkút visel, akár nude színben is, ami szintén a lábnyújtás eszköze.

Forrás: us.hola.com, pinterest.com

Telt idomú, dús keblű alma alkat

Hogy miért került a listába Lucy Ewing alias Charlene Tilton? Egyszerűen azért, mert az ő alkata rendkívül tanulságos. A 150 cm-es színésznő fiatalon, vékony alkatával szinte mindent felvehetett, kislányos bájával és szexi ruháival kifejezetten vonzó jelenség volt. Számomra azonban későbbi átalakulása az igazán érdekes. Alma alkata révén elsősorban felső testén látszik meg a súlygyarapodás, amivel ha épp nem jól sáfárkodik, igencsak fura hatást kelt. Számára szinte kötelező a nyitott, felsőtestet semmiképp sem növelő, V-alakban kivágott felső, illetve a nagyon jól eltalált blúzhossz.

Forrás: pinterest.com, stylebistro.com, broadwayworld.com

Plus size petite

Melissa Mccarthy, a maga 157 cm-ével fajsúlyos egyénisége volt Hollywoodnak. Látványos fogyását követően pedig divatmárkát indított. A hölgy továbbra is plus size méretekkel rendelkezik, előbukkanó derekának köszönhetően viszont kinyílt a lehetőség számára az öltözködés terén. Esetében a felsőruházat hosszának jó megválasztása kulcsfontosságú, illetve a jól eltalált rétegek, amik vertikálisan tagolják a testét.

Forrás: digitalspy.com, tomandlorenso.com, redbookmag.com, pinterest.com, pettitshire.net

A petite-k világa tehát nagyon színes. Vonatkoznak ugyan rájuk egységes szabályok, hiszen kisebbek az átlagnál, de ugyanúgy érdemes figyelembe venni az egyéni jellemzőket, alkat típusokat, stílusjegyeket is.

Szöveg: Szemán-Fülöp Edina, stílustanácsadó, design manager – http://empatikstilus.hu
Nyitókép: pinterest.com, thecut.com, redcarpet-fashionawards.com, pinterest.com, pettitshire.net
Még nincs hozzászólás

Hozzászólások lezárva