Megjelent Diana Krall legújabb albuma, a This Dream Of You

womagic_diana_krall

Diana Krall, a többszörös Grammy-díjas énekesnő 15. stúdióalbumának nem csak előadója, hanem producere is volt: a dalokon Al Schmittel (Quincy Jones, Henry Mancini, Natalie Cole, Toto) közösen dolgozott, hogy megtalálják azt a hangzást, ami a lehető legtökéletesebben kiemeli Krall előadásmódjának védjegyeit: a meghittséget és közvetlenséget.

womagic_diana_krall
Fotó: M. McCartney

Előfutárként még augusztusban megjelent a How Deep Is The Ocean, mely Irving Berlin klasszikusának feldolgozása, valamint az I Wished On The Moon, amit eredetileg Billie Holiday adott elő. A lemez alapját Krall és régi barátja, Tommy LiPuma (Barbara Streisand, Miles Davis, Paul McCartney) közös sessionjei adták, melyeket még 2016-17-ben vettek fel. LiPuma 2017-ben, a közös munka vége után nem sokkal, 80 évesen hunyt el.

womagic_diana_krallA lemezen többek között olyan legendás jazz-zenészek működnek közre, mint Karriem Riggins (dobok), Marc Ribot (gitár), vagy John Clayton (nagybőgő).  A This Dream Of You Diana Krall elmondása szerint olyan, mint egy film, amit szívesen újranézünk valakivel, mert tudjuk, hogy az utolsó jelenetig leköti majd őket is. „Mintha a But Beautiful lenne a nyitójelenet, a Singing In The Rain pedig a stáblista” – foglalta össze az énekesnő. Diana Krall az egyetlen jazzénekes, akinek kilenc albuma is a Billboard Jazz Album toplista élén debütált. Ötszörös Grammy- és kilencszeres Juno-díjas, többszörös platinalemezes előadó.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.