Az év végéhez közeledve egyre sűrűsödnek a teendők, és hiába tervezzük meg gondosan az ünnepi sütés-főzést, könnyen megtörténhet, hogy néhány meglepetés vendég vagy extra látogatás miatt újra kell gondolnunk a terveinket.
Az LG felkérésére népszerű tartalomgyártók most olyan recepteket állítottak össze, amiket akár az utolsó pillanatban, a mikróban is elkészíthetünk, és a vendégeknél is garantáltan sikert aratnak majd.
Szerencsére az ünnepi szezonban sem kell ódzkodnunk a gyors és hatékony megoldásoktól. Ízletes előételek, ötletes desszertek, és akár még a máglyarakás is pillanatok alatt elkészíthető egy többfunkciós mikróban. Íme hazánk ismert influenszereinek kedvenc karácsonyi mikrós receptjei!
Molnár Zengő – Sajtos-sonkás mini karácsonyfák
Molnár Zengő kedvenc levelestésztás finomsága a sonka és a sajt klasszikus ízeivel az egész családnak tökéletes előétel lehet – és ki gondolta volna, hogy mikróban is megsül a leveles tészta? A formázásban akár a gyerekek is részt vehetnek, ráadásul frissen tehetjük az asztalra, ha ebéd előtt 20 perccel berakjuk a mikróba a már elkészült formákat.
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- paradicsomszósz
- szeletelt sonka
- szeletelt trappista sajt
- húspálca
Elkészítés:
- A leveles tésztát vékonyan megkenjük ízlés szerint fűszerezett paradicsomszósszal.
- A tészta felére mehet a sonka, majd rá a sajt.
- Félbehajtjuk a leveles tésztát, majd vékony csíkokra vágjuk
- A csíkokat hajtogatva karácsonyfát formázunk, majd beleszúrjuk a húspálcát.
- 20 perc alatt megsütjük a mikróban.
Bereczky Tamás – Máglyarakás „szuflé” mézeskalács öntettel
Akár igazi ételkülönlegességeket is elkészíthetünk percek alatt a mikróban. Bereczky Tamás már nem csak a sportban, de a cukrászatban is jeleskedik, a hagyományos fogásokat kreatívan gondolja újra. Ennek az eredménye ez az ünnepi máglyarakás is, amit kis szuflé formákban érdemes elkészíteni, ráadásul, ha tartjuk magunkat a megadott hozzávalókhoz, még egy kicsit vissza is foghatjuk a karácsonyi kalóriabevitelt.
Hozzávalók:
Mákos rész:
- 150 g darált mák
- 2 db tojás
- 1 citrom leve és reszelt héja
- Fél csomag sütőpor
- 4 evőkanál eritrit
- 1 evőkanál cukormentes baracklekvár
Minden összetevőt alaposan keverjünk össze.
Almás rész:
- 2 alma lereszelve
- Kevés fahéj
- 1 evőkanál eritrit
- 1 db tojássárgája
Mindent alaposan keverjünk és nyomkodjunk össze.
Hab:
- 1 tojásfehérje
- 1 evőkanál cukormentes baracklekvár
A tojásfehérjét verjük fel, és óvatosan keverjük el benne a lekvárt.
Elkészítés:
- Készítsünk elő szuflé vagy kisebb edényeket.
- Először a mákos és almás keveréket tegyük a tálba, ezt 3 percig melegítsük a mikróban.
- Ez után kanalazzuk rá a habot, amit grillfunkción 2 percig süssünk a mikróban. Ha nincs grillfunkciós mikrónk, pirítsuk meg a sütőben egy kicsit.