4 gyors recept, amit a mikróban is elkészíthetünk – Receptek 1.

Az év végéhez közeledve egyre sűrűsödnek a teendők, és hiába tervezzük meg gondosan az ünnepi sütés-főzést, könnyen megtörténhet, hogy néhány meglepetés vendég vagy extra látogatás miatt újra kell gondolnunk a terveinket.

Az LG felkérésére népszerű tartalomgyártók most olyan recepteket állítottak össze, amiket akár az utolsó pillanatban, a mikróban is elkészíthetünk, és a vendégeknél is garantáltan sikert aratnak majd.

Szerencsére az ünnepi szezonban sem kell ódzkodnunk a gyors és hatékony megoldásoktól. Ízletes előételek, ötletes desszertek, és akár még a máglyarakás is pillanatok alatt elkészíthető egy többfunkciós mikróban. Íme hazánk ismert influenszereinek kedvenc karácsonyi mikrós receptjei!

Molnár Zengő – Sajtos-sonkás mini karácsonyfák

Molnár Zengő kedvenc levelestésztás finomsága a sonka és a sajt klasszikus ízeivel az egész családnak tökéletes előétel lehet – és ki gondolta volna, hogy mikróban is megsül a leveles tészta? A formázásban akár a gyerekek is részt vehetnek, ráadásul frissen tehetjük az asztalra, ha ebéd előtt 20 perccel berakjuk a mikróba a már elkészült formákat.

Hozzávalók:

  •  1 cs leveles tészta
  • paradicsomszósz
  • szeletelt sonka
  • szeletelt trappista sajt
  • húspálca

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát vékonyan megkenjük ízlés szerint fűszerezett paradicsomszósszal.
  2. A tészta felére mehet a sonka, majd rá a sajt.
  3. Félbehajtjuk a leveles tésztát, majd vékony csíkokra vágjuk
  4. A csíkokat hajtogatva karácsonyfát formázunk, majd beleszúrjuk a húspálcát.
  5. 20 perc alatt megsütjük a mikróban.

Bereczky Tamás – Máglyarakás „szuflé” mézeskalács öntettel

Akár igazi ételkülönlegességeket is elkészíthetünk percek alatt a mikróban. Bereczky Tamás már nem csak a sportban, de a cukrászatban is jeleskedik, a hagyományos fogásokat kreatívan gondolja újra. Ennek az eredménye ez az ünnepi máglyarakás is, amit kis szuflé formákban érdemes elkészíteni, ráadásul, ha tartjuk magunkat a megadott hozzávalókhoz, még egy kicsit vissza is foghatjuk a karácsonyi kalóriabevitelt.

Hozzávalók:

Mákos rész:

  • 150 g darált mák
  • 2 db tojás
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • Fél csomag sütőpor
  • 4 evőkanál eritrit
  •  1 evőkanál cukormentes baracklekvár

Minden összetevőt alaposan keverjünk össze.

Almás rész:

  • 2 alma lereszelve
  • Kevés fahéj
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 db tojássárgája

Mindent alaposan keverjünk és nyomkodjunk össze.

Hab:

  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál cukormentes baracklekvár

A tojásfehérjét verjük fel, és óvatosan keverjük el benne a lekvárt.

Elkészítés:

  1. Készítsünk elő szuflé vagy kisebb edényeket.
  2. Először a mákos és almás keveréket tegyük a tálba, ezt 3 percig melegítsük a mikróban.
  3. Ez után kanalazzuk rá a habot, amit grillfunkción 2 percig süssünk a mikróban. Ha nincs grillfunkciós mikrónk, pirítsuk meg a sütőben egy kicsit.
Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.