Az orvosi tetoválás számos bőrproblémára megoldást nyújthat

Tdutad, hogy az orvosi tetoválás a betegségek és műtétek nyomait segít műtéti beavatkozás nélkül minimalizálni, de jól alkalmazható anyajegyek, pigmentfoltok, szeplők és a striák esetében is. Az eljárás szemmel láthatóan halványítja, sőt, akár teljesen el is tűnteti a bőrön található színelváltozásokat – mondja Varga Beáta, egészségügyi szakképesítéssel rendelkező kozmetikus, smink- , és orvosi tetováló.

Az orvosi tetoválás a sminktetoválásból született, az esztétikai problémák mellett a betegségek és műtétek nyomait lehet a segítségével eltűntetni.  „A bőrfelületen látható színbeli eltéréseket pigmentálva a környező bőrfelülettel azonos árnyalatúvá tesszük, így enyhül az eltérés mértéke, egyes esetekben szinte teljesen észrevétlenné válik a különbség a tetovált és a nem tetovált rész között. Ezek a bőrszín-elváltozások származhatnak valamilyen balesetből, műtétből, vagy lehetnek betegség következménye is, de a striákra is megoldást jelenhet”– meséli a technikáról a New Beauty Orvos-Esztétikai Központ munkatársa.

A domború anyajegyeket lézerrel el lehet tűntetni, de vannak olyan sima foltok, melyeket csak sebészeti úton lehet eltávolítani. Mivel a sebészeti beavatkozás vágással és varratokkal is jár, az arcon nem alkalmazzák a hegesedés miatt. „Ebben az esetben megoldás lehet, hogy foltokat a bőrrel megegyező árnyalatúra színezzük be.

Az orvosi tetoválás akkor is szóba jöhet, ha valaki meg akar szabadulni a szeplőitől, vagy épp ellenkezőleg: pöttyöket is lehet tetováltatni az arcra.

Ha valakinek fehér foltjai vannak a bőrén, azokon is segíthet a technika, a vitiligóban szenvedő emberek foltjait képes elfedni a tetoválás” – részletezi Varga Beáta. A nyár eljöttével sokak napjait megkeserítik a striák, azaz a fogyás, hízás, terhesség vagy testépítés hatására kialakuló csíkok a bőrön. Férfiakat és nőket egyaránt nagyon zavar ez a probléma, amitől szinte lehetetlen teljesen megszabadulni.

„Esetleg többszöri lézeres kezeléssel valamelyest lehet őket halványítani, de az orvosi tetoválás lehet az egyetlen olyan megoldás, ami gyors megoldást nyújt:

a szakember az illető bőrszínével megegyező árnyalatúra színezi a csíkokat, így azok nem látszódnak. Ugyanígy működik a sebhelyek esetén is: ezek a zavaró részek bőrszínű pigmentekkel elfedhetőek, így ezeket sem kell többé takargatni” – teszi hozzá a smink-, és orvosi tetováló.

Womagic

A womagic azoknak a 40 feletti nőknek szól, akik szeretik és élvezik az életet. Mi is ilyenek vagyunk. Egy közületek. Jó, hogy itt vagytok.